2 Comments

 1. Heleen Ykema-Visser
  1 juli 2014 @ 09:51

  Mijn moeder-vakantietip zijn eigenlijk drie tips.
  1. accepteer dat je moedergevoel niet tijd- en plaatsgebonden is en je deze dus ook meeneemt op vakantie.
  2. maak duidelijke afspraken met je kinderen over de vrijheden die ze hebben en de grenzen die er zijn (daarvoor moeten ze natuurlijk wel een bepaalde leeftijd hebben…, bij die van mij gaat dat fantastisch)
  3. als je een partner hebt, maak afspraken over wie wanneer op de kinderen let, zodat je ook af en toe echt vrij bent en in dat heerlijke boek kunt duiken. (vind ik vooral heel erg fijn bij het zwembad of op het strand).

  Reply

 2. Monique Thoonsen
  3 juli 2014 @ 11:20

  Dit jaar ga ik vrij ontspannen de vakantie in. Ik heb vooraf al iets beter voor mijzelf gezorgd dan vorig jaar. Toen konden wij niet met zijn drieën weg vanwege het werk van mijn partner, waardoor ik 6 weken lang met mijn zoontje doorgebracht heb (toen 5,5 jaar). Op het einde van de vakantie vonden wij elkaar niet meer leuk (zacht gezegd) en was ik half overspannen. Waarom ik toen niet aan de opvang gedacht heb??! In de laatste twee weken gaat hij nu op donderdag en vrijdag naar de opvang. Daar voelt hij zich lekker, hij kan er met andere kinderen spelen en ik kan even ademhalen.
  De tip voor ouders die al gebruik maken van opvang; plan ook gedurende de zomervakantie een paar dagen in dat je kind(eren) daar heen gaan, ook als je zelf geen afspraken/werk hebt.

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest