Kenniscentrum & Stichting

Home-kenniscentrum-stichting-hooggevoeligheelgewoonHet kenniscentrum Hooggevoelig heel gewoon is dé plek om te zijn als je meer wilt weten over hooggevoeligheid, in brede zin. Hooggevoeligheid is ook wel bekend onder de naam hoogsensitiviteit, HSP of highly sensitive person. Onze missie is om hooggevoeligheid gewoner te maken. Dat betekent bekender, minder vaag en praktisch. Dit doen we vanuit ons opleidingsinstituut en kenniscentrum & stichting.

Waarom het kenniscentrum?

Het kenniscentrum is ontstaan uit onze missie om hooggevoeligheid gewoon te maken. Het zit in de basis van onze organisatie en in ons DNA. Wij geloven erin dat als hooggevoelige mensen zichzelf herkennen en erkennen, ze iets unieks bijdragen aan de maatschappij. Dit betekent dat ze verantwoordelijkheid nemen voor zichzelf en van daaruit hooggevoeligheid als talent inzetten. Niet aan de zijlijn, maar juist midden in de maatschappij. Door hooggevoeligheid gewoon te maken komt de hooggevoelige mens meer tot bloei, en heeft de omgeving daar profijt van. Op de werkvloer zie je bijvoorbeeld minder (psychisch) verzuim en stressklachten nemen af. Ook in de zorg zien we dan minder mensen met ‘vage’ klachten. De focus ligt dan meer op het talent en de toegevoegde waarde, in plaats van op wat niet kan. Vergeet niet, het gaat niet om zomaar een eigenschap. Het gaat om 15 tot 20% van de mensen, dus alleen al in Nederland ruim 3 miljoen mensen!

Stichting Hooggevoelig heel gewoon

De Stichting heeft het doel hooggevoeligheid maatschappijbreed ‘gewoon’ te maken. De Stichting heeft middelen nodig om deze missie te volbrengen. Het benodigde geld krijgt zij gedeeltelijk door winst op de verkopen via de webwinkel, ook worden fondsen aangeschreven voor het uitvoeren van projecten of worden subsidies aangevraagd. Een belangrijke basis voor de Stichting wordt gevormd door donaties van particulieren. Wil jij ook bijdragen? Bekijk de mogelijkheden voor donaties.

Hoe maken we hooggevoeligheid gewoon vanuit het kenniscentrum?

Het kenniscentrum is ondergebracht in de stichting Hooggevoelig heel gewoon. Van hieruit maken we hooggevoeligheid op verschillende manieren gewoon. Dit doen we vanuit een aantal drijfveren:

  • Kennis over hooggevoeligheid moet voor iedereen beschikbaar zijn, ongeacht je achtergrond, opleidingsniveau, interesse.
  • De kennis over hooggevoeligheid moet gebaseerd zijn op wetenschappelijke onderzoeken en publicaties en/of gefundeerd op ervaringen uit de praktijk.
  • Informatie over hooggevoeligheid moet toegankelijk en transparant zijn voor iedereen.
 
Wat ondernemen we vanuit het kenniscentrum?

De missie om hooggevoeligheid gewoon te maken in brede zin, vertalen we in de drijfveren die hierboven genoemd staan en maken we vervolgens praktisch door het volgende aanbod te ondernemen:

Kenniscentrum-stichting-online-bibliotheek-info-hooggevoeligheelgewoon

donaties-kenniscentrum-stichting-hooggevoeligheelgewoon

informatie-hoogsensitiviteit-hooggevoelig-heel-gewoon

Pin It on Pinterest