Kies voor coaching

Als je ergens tegenaan loopt, even niet verder komt of wilt uitvogelen hoe je hooggevoeligheid vóór je kan werken, in plaats van tégen je, dan is het prettig om dat met iemand door te werken. Een coach kan je helpen met coaching bij hooggevoeligheid. We horen vaak dat als je jaren je hooggevoeligheid niet hebt kunnen duiden, en nu ontdekt dat je Hooggevoelig bent, het overweldigend kan zijn. Of dat mensen klachten ontwikkelen waar hooggevoeligheid aan ten grondslag ligt, zoals hoofdpijn, buikpijn, vermoeidheid. Het is vaak prettig om het tegen iemand aan te kunnen houden die wat verder van je af staat dan je omgeving.

Waarom coaching bij Hooggevoelig heel gewoon?

Wij vinden het belangrijk om hooggevoelige mensen te ondersteunen zodat de last ervan afneemt, en deze eigenschap kan ontwikkelen tot een kracht, een kwaliteit. Wanneer je hooggevoeligheid of hoogsensitiviteit voornamelijk als last ervaart is het misschien haast niet denkbaar dat het ook positief kan zijn. Toch blijkt in de praktijk vaak dat wanneer het uitzichtloos is, en er een lichtpuntje verschijnt, de hooggevoelige zich al snel kan optrekken daaraan en de kracht tot bloei komt. Er zijn vaak niet veel gesprekken voor nodig.

We zijn zelf allemaal Hooggevoelig, en ook allemaal op een andere manier. Het is immers een eigenschap, die samenwerkt met de rest van je persoonlijkheid, je ervaringen en karakter. Ook verschilt het per persoon hoe hooggevoeligheid tot uiting komt, hoe het een kwaliteit is. Iedereen heeft daar iets anders in en mee te doen, en zijn/haar eigen pad te lopen.

In het verleden hebben veel van ons ook wel een coach opgezocht om te spiegelen, te reflecteren. En nog steeds doen we dat in de dagelijkse praktijk bij elkaar. We vinden congruentie belangrijk, dus wanneer er iets speelt bijvoorbeeld als iemand niet lekker in z’n vel zit, bespreken we dat. Het is toch voelbaar, dus dan kan het beter op tafel komen. Het is heel waardevol om op deze manier samen te werken, en dagelijks de toegevoegde waarde van het kunnen spiegelen en even tegen elkaar aanhouden ervaren. Daarom nodigen we jou graag uit om te komen als je ergens mee zit, als iets niet lekker loopt of als je graag wil dat iemand meekijkt.

Een eerste gesprek met een coach is zo afgesproken, en daarna zie je wel weer verder. Het moet ook goed voelen, een klik zijn om wat toe te voegen. Ga het ervaren en kijk wat het jou kan brengen.

Coaching bij hooggevoeligheid: Waar en welke coach?

Bij het hoofdkantoor van Hooggevoelig heel gewoon (Olst, Overijssel) hebben we een aantal coaches in huis met verschillende achtergronden. Hieronder vind je de mensen die je kunt vinden op ons hoofdkantoor, met hun naam, expertise en emailadres. Heb je niet een voorkeur en wil je dat wij kijken wie er goed bij je past? Dat kan natuurlijk ook! Mail dan naar info@hooggevoeligheelgewoon.nl en vraag naar de coaching bij hooggevoeligheid. Woon je niet in de buurt of zoek je iemand met een andere expertise? Dan kunnen we je een heleboel coaches aanbieden met verschillende achtergronden, door heel Nederland. Klik op het kaartje van Nederland met de tekst ‘Netwerk’ om de kaart te bekijken.

Jaqueline-pama-hooggevoeligheelgewoonHeleen Ykema, coaching bij hooggevoeligheidWietse Pama, coach bij hooggevoelig heel gewoonArianne-josemans-hooggevoelig-heel-gewoon
Netwerk-hooggevoelig-heel-gewoon-nederland

Pin It on Pinterest