Kindermodule: werken met hooggevoelige kinderen

Wil je meer over hooggevoelige kinderen weten en vooral ook praktisch aan de slag kunnen, dan is deze module heel geschikt. Het maakt niet uit of je nu voor de klas staat en hooggevoelige kinderen herkent, of in je praktijk hooggevoelige kinderen begeleidt. Het kan ook dat je in de toekomst met kinderen wilt werken. Het doel is om je tijdens de kindermodule met verschillende methoden en modellen te leren werken, zodat je dit direct toe kunt passen in de praktijk.

kindermodule-hooggevoeligheelgewoon

Onder begeleiding van de trainer(s) die een (ortho)pedagogische achtergrond en ervaring in het onderwijs heeft/hebben, diep je tijdens de kindermodule uit wat je in de praktijk ziet bij hooggevoelige kinderen, wat ze nodig hebben en wat je kunt bieden. Je doet dit bijvoorbeeld door te leren werken met de methoden die we vanuit Hooggevoelig heel gewoon ontwikkeld hebben. De twee methoden waarmee je in de kindermodule mee leert werken én die je gratis mee naar huis krijgt, zijn het Buitengewoon Mezelf Spel en de handpop van Otto de Octopus. Beide zijn hieronder uitgelicht. Deze producten zijn ook los verkrijgbaar in onze webwinkel. Bij het volgen van de kindermodule leer je met deze producten werken én neem je ze meteen mee naar huis! Op die manier kun je het de volgende dag al inzetten in de praktijk.

Naar huis met methodes Gratis 2 methodes:

#1: Buitengewoon mezelf spel

#1: Buitengewoon mezelf spel

Een leuk en veelzijdig spel voor het (hoog)gevoelige kind van zeven tot tien jaar, om zichzelf op een positieve en praktische wijze te leren kennen door middel van psycho-educatie en creativiteit. Je kunt het als coach, begeleider of ouder inzetten om de ik-ontwikkeling te versterken. Het spel bestaat uit 36 kaarten en een handleiding met verdiepende opdrachten en aanvullingen. Deze methode is zowel in de groep als individueel in te zetten.

Bij de kindermodule ontvang je deze methode (t.w.v. € 90.75) gratis!
Bekijk het Buitengewoon Mezelf Spel >>

#2: Otto de Octopus handpop

#2: Otto de Octopus handpop

Otto de Octopus de handpop ondersteunt in het werken met hooggevoelige kinderen, ontwikkeld door Hooggevoelig heel gewoon. De bijbehorende handleiding geeft informatie over hooggevoeligheid en het werken met deze handpop. Daarnaast staan er oefeningen en gespreksonderwerpen in. Er wordt onder andere gewerkt aan de ik-ontwikkeling. Deze methode is zowel in de groep als individueel in te zetten.

Bij de kindermodule ontvang je deze methode (t.w.v. € 60.44) gratis.
Bekijk de handpop van Otto en de handleiding >>

Praktische informatie

Data - planning

Je kunt de kindermodules op de verschillende locaties zien in het totale overzicht van de trainingen en opleidingen. Dat is handig als je ook een dagtraining of opleiding wilt plannen, samen met de kindermodule. Download dan hier het complete overzicht >>
Bekijk hieronder bij AGENDA de kindermodules per locatie >>

Niveau

Bij de kindermodule verwachten we HBO-denkniveau en enige kennis over hooggevoeligheid. Weet je er nog niet veel van? Dan adviseren we om te kijken naar de dagtraining ‘Praktijkgericht werken met hooggevoeligheid’. Twijfel je over je achtergrond of ervaring, mail dan even naar info@hooggevoeligheelgewoon.nl.

Methodes

Je krijgt 2 methodes mee naar huis, namelijk (1) het Buitengewoon Mezelf Spel, bestaande uit 36 kaarten in een kistje en een uitgebreide handleiding (a4). Bekijk het spel in de webshop >>
Je krijgt ook (2) Otto de Octopus handpop met de handleiding. Bekijk het Otto in de webshop >>

Deelnemers

De groep deelnemers varieert tussen de 6 en 12 mensen en bestaat uit o.a. kindercoaches, leerkrachten, IB’ers, therapeuten en andere professionals die werken met kinderen.

Bevestiging

Als je je aanmelding hebt verstuurd ontvang je direct automatisch een mail met de bevestiging en benodigde informatie. Let op, deze kan soms in de spambox terecht komen. 

Inclusief

De kosten zijn inclusief koffie, thee, wat lekkers en locatiekosten. Je krijgt ook een cursusmap en cursustas mee met informatie, signaleringskaarten en posters en natuurlijk de 2 methodes.

Accreditatie

De kindermodule is door registerleraar geaccrediteerd met 4 RegisterUren.
gevalideerd-registerleraar-hooggevoeligheelgewoon

Opleidingsgids

Bekijk en download hier de opleidingsgids hier online >>

Wil je een gedrukt exemplaar thuis ontvangen? Stuur even een mailtje naar info@ hooggevoeligheelgewoon.nl, dan sturen we je de gids toe! 

Kosten

De kosten voor de kindermodule bedragen € 295,-. Het bedrag is vrijgesteld van BTW omdat we geregistreerd zijn bij het CRKBO. crkbo_instelling_hooggevoeligheelgewoon

Locatie

De kindermodule wordt gegeven op al onze trainingslocaties:
– Klein Schuilenberg in Olst
– School van Frieswijk in Schalkhaar
– Landgoed Bleijendijk in Vught
– Happy Moose in Zoetermeer
– Hoeve Rosa in Sevenum
Bekijk adresgegevens en routebeschrijvingen >> 

Certificaat

Je ontvangt aan het eind van de kindermodule een persoonlijk certificaat mee naar huis. Afhankelijk van je beroeps- vereniging kun je dit certificaat indienen om PE-punten te krijgen.

Methoden

Naast de modellen en handvatten die je in de kindermodule krijgt, ga je naar huis met 2 methodes: 
1: het Buitengewoon Mezelf Spel
Bekijk hier het spel >>
2: de Otto de Octopus handpop & handleiding
Bekijk hier de handpop >>

Agenda

Olst Klein Schuilenberg

Zoetermeer Happy Moose

Vught Landgoed Bleijendijk

Sevenum Hoeve Rosa

Schalkhaar School van Frieswijk

13.00 - 17.00 uur
13.00 - 17.00 uur
13.30 - 17.30 uur
13.30 - 17.30 uur
13.30 - 17.30 uur
2018:

28 november 2018

2018:

geen

 

2018:

10 oktober 2018
19 december 2018

2018:

3 november 2018

2018:

geen

2019:

geen

2019:

15 mei 2019
9 oktober 2019

2019:

10 april 2019
27 november 2019

2019:

13 februari 2019

11 september 2019
14 september 2019

2019:

6 maart 2019
6 november 2019

 

Pin It on Pinterest