Choco-Oreo Fudge
Honger is een prikkel. Een signaal van binnenuit, dat je lichaam voedsel nodig heeft. Dat weet ik, als hoogsensitief persoon, maar al te goed. Als ik niet op tijd eet, ben ik niet meer te genieten en verander ik in een heks. Dat weet mijn omgeving maar al te goed. Als deze mama honger heeft moet ze eerst even eten :). Het is misschien niet netjes om eerst een boterham voor mezelf te maken, maar ik moet echt mezelf eerst voeden. En als mama dan weer gewoon mama is en de heks verdwenen is, volgen de boterhammen voor de kids. Gelukkig leer ik de eerste signalen van honger steeds beter bij mezelf herkennen en ga ik met de kinderen aan tafel met al een half gevulde maag wat een hoop rust en gezelligheid oplevert en snel een gesmeerde boterham voor mijn kinderen.
Voeding tijdens trainingen
Ook tijdens de trainingen die ik geef, vind ik het belangrijk dat een iedereen zich goed voelt. Ze nemen dan optimaal de stof tot zich en kunnen dit ook verwerken. Zonder storende interne prikkels. Daarom heb ik er van het begin af aan voor gekozen om tijdens de training een zelfgemaakte lekkernij te serveren; choco-oreo fudge. Het grappige is dat tijdens de eerste training al in de pauze op de flip-over met ‘verwachtingen voor deze dag’ stond: het recept van de lekkere choco-oreo fudge!
Op veler verzoek deze blog met daarin het recept voor deze lekkernij!
Recept Choco-Oreo Fudge
Wat heb je nodig?
- 200 gram pure chocolade
- 100 gram melkchocolade
- 1 pak oreo-koekjes
- 1 blikje gecondenseerde melk
En verder:
- Een pan
- Een spatel
- Een ovenschaal of bakblik
- Huishoudfolie
- Mes
Bereidingswijze
Bekleed de ovenschaal met de huishoudfolie. Zo haal je de fudge als deze hard is geworden, er gemakkelijker uit. Verkruimel de oreo-koekjes.
Smelt de chocolade in een pan; zowel de melk als de pure chocolade. Zet de warmtebron uit en voeg vervolgens het blikje gecondenseerde melk toe. Als dit goed door elkaar geroerd is, roer daarna de verkruimelde oreo-koekjes erdoorheen.
Giet vervolgens dit mengsel in de ovenschaal en smeer het uit tot een plak van ongeveer 1 à 2 centimeter dik. Zet de ovenschaal vervolgens afgedekt een aantal uren in de koelkast tot het mengsel helemaal hard is geworden (ik maak hem meestal een dag van tevoren en laat hem dan heel de nacht hard worden in de koelkast).
Let op! De gesmolten chocola met de gecondenseerde melk wordt snel hard dus zorg dat je snel werkt en iemand met spierballen je eventueel kan helpen om alles goed door elkaar te roeren.
Als het mengsel helemaal hard is, kun je de plak uit de ovenschaal halen en in blokken snijden zo groot als jij wil.
Zo simpel en toch heerlijk! Ik zeg, smullen maar!
Kim maakt deze heerlijke Choco-Oreo Fudge speciaal als ze de Basistraining Hoogsensitiviteit voor jeugdzorgwerkers gaat geven. In alle groepen gaat het recept rond en wordt het nagemaakt, gegeten en ervan genoten. Misschien wel terwijl ze het hebben over hooggevoeligheid, over wat ze zien bij clienten en wat ze praktisch kunnen doen. Wie weet!