Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige

De opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige (hg-deskundige) is een modulaire opleiding met een doorlooptijd van ongeveer een half jaar voor mensen die beroepsmatig met kinderen en/of volwassenen (gaan)werken. Na deze opleiding voltooid te hebben, kun je jezelf hooggevoeligheidsdeskundige noemen.

Opleiding-hgdeskundige-hooggevoeligheelgewoon

Hooggevoeligheid wordt in de wetenschap erkend als een karaktereigenschap, die bij 15 tot 20 % van de mensen voorkomt. Een gevoeliger centraal zenuwstelsel ligt hieraan ten grondslag, met onder andere het gevolg dat men sneller stress ervaart. Volg de opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige om meer inzicht te krijgen wat het is, hoe het werkt, en hoe je de 3 stappen van herkennen, erkennen en praktisch benaderen doorloopt, zelf en met bijvoorbeeld een client.

Je leert:

  • Reactiepatronen en uitingsvormen herkennen.
  • Welke benaderingswijzen oplossend zijn.
  • Wetenschappelijke inzichten uit diverse disciplines omtrent hooggevoeligheid.
  • Allerlei oefeningen en vormen (uit onze methoden) die je eigen maakt en meteen in kunt zetten.

Je ontvangt:

  • Feedback op je verdieping en eigen ontwikkeling in de e-learningopdrachten en het Persoonlijk Ontwikkel Plan.
  • De poster ‘Wat is hooggevoeligheid?’ gratis (t.w.v. € 12,50) mee naar huis Bekijk hier de poster
  • Het boekenpakket: Kinderen & Ouders, Professionals en Volwassenen.
  • (PE-)punten als je bent aangesloten bij een van de beroepsverenigingen die (een onderdeel) van de opleiding geaccrediteerd hebben.
Banner Actie mei_juni 2019 1 2

Opbouw opleiding

Het basisprogramma bestaat uit drie elementen, namelijk (1) de 6 modules, (2) e-learning opdrachten en (3) een persoonlijk ontwikkel plan met supervisie. Door deze drie elementen te combineren leer je op verschillende niveaus, zowel individueel als op groepsniveau. Zo verdiep je je eigen leerproces en kun je dit optimaal benutten, maar kun je het ook koppelen aan de leerprocessen van de andere groepsleden, daarvan leren en op professioneel niveau je ontwikkelen tot hooggevoeligheidsdeskundige. De kindermodule is optioneel, maar wordt door cursisten vaak aan de opleiding toegevoegd, daarom is deze in onderstaand schema meegenomen.

schema 1

Maak de opleiding op maat

Module 1 en 2 vormen samen de dagtraining ‘Praktijkgericht werken met hooggevoeligheid’. Deze dagtraining is als losse training te volgen, of als onderdeel van de opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige. Dit biedt dan ook de mogelijkheid om eerst de dagtraining te doen en later te besluiten om de rest van de opleiding te volgen. De dagtraining blijft geldig als module 1 en 2, dus het is mogelijk om de dagtraining te volgen en bijvoorbeeld een half jaar later pas in te stromen in de opleiding. Op die manier kun je de opleiding plannen zoals dat het beste bij jou en jouw situatie past. De opleiding start op twee momenten in het jaar, namelijk in september en in februari en heeft van module 3 t/m module 6 een doorlooptijd van ongeveer een half jaar. De opleidingsdagen zijn zowel door de week als op zaterdag, dus je kunt kiezen wat goed bij jou en in je planning past.

Praktische informatie

Groepsgrootte

6 tot 10 personen.

Certificaten

Na afronding van de dagtraining ontvang je een certificaat én uiteraard na afronding van de volledige opleiding.

Literatuur

De volgende literatuur is verplicht: De 3 boekjes van Hooggevoelig heel gewoon (inbegrepen in de prijs) | Hoogsensitief – Elke van Hoof | De droomprins & de waarzegster – Wim Huizing & Jaqueline Pama

Kosten

De investering bedraagt €2685,-. Deze opleiding is vrijgesteld van BTW omdat we geregistreerd zijn bij het CRKBO.

Inclusief

De prijs voor de opleiding is inclusief accommodatiekosten en koffie/thee met wat lekkers tijdens de modules en tijdens de eerste twee modules (die samen de dagtraining vormen) een uitgebreide lunch.

Bevestiging

Na je aanmelding ontvang je de bevestiging en vervolgens de factuur online. Betalings- en annuleringscondities zijn te vinden op deze pagina.

De opleiding is (deels) geaccrediteerd door verschillende beroepsgroepen, zie hiernaast een overzicht en de toegekende PE-punten.

Klik hier voor een overzicht van alle accreditaties

Gids

Wil je dit overzicht nog even in een gids zien en wellicht ook meer informatie? Vraag naar onze de studiegids.

Heb je vragen? Je bent altijd van harte welkom om contact met ons op te nemen via info@hooggevoeligheelgewoon.nl of 0570-643053.

Wij behouden ons het recht voor -in geval van twijfel over niveau en/of houding van de cursist- toelating tot de opleiding te weigeren. 

Pin It on Pinterest