Opleidingsinstituut

Opleidingsinstituut bij Hooggevoelig heel gewoon voor opleidingen, trainingen en workshops over/voor hoogsensitiviteitBij het Opleidingsinstituut leiden wij professionals op die hooggevoeligheid in hun werk met mensen willen integreren. Hooggevoeligheid – of hoogsensitiviteit – is een eigenschap die 1 op de 5 mensen bezit. En toch is het niet iets waar wij in onze maatschappij rekening mee houden.

Onze missie is: hooggevoeligheid heel gewoon maken!

Dit doen wij door trainingen aan te bieden aan professionals die met mensen werken, zoals leerkrachten, docenten, (kinder-)coaches, jeugdzorgmedewerkers, logopedisten, fysiotherapeuten, verpleegkundigen, psychosociaal-therapeuten, psychologen, artsen, huisartsondersteuners, HR-functionarissen, arbeidsdeskundigen en overige professionals die mensen, en dus hoogsensitiviteit, tegenkomen in hun werk.

Voor veel beroepsgroepen hebben we inmiddels accreditaties. Kijk bij de training die je interesse heeft of jouw beroepsgroep erbij staat. Zo niet, laat het ons weten. Dan kunnen wij contact opnemen met je beroepsvereniging om accreditatie aan te vragen.

Wil je graag meer weten over hooggevoeligheid? Dan adviseren we je om de dagtraining ‘Praktijkgericht werken met hooggevoeligheid’  te volgen. Als je je daarna als professional wilt specialiseren kun je deze dagtraining vervolgen met de ‘Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige’.
Je kunt deze opleiding aanvullen met de module ‘Werken met hooggevoelige kinderen’.

Bekijk hieronder de opleidingsgids, blader er doorheen. Je kunt de opleidingsgids hier ook downloaden >>

Hooggevoelig en onderwijs

Onze trainingen en opleiding zijn erkend door registerleraar. Je kunt deze individueel volgen, maar ook kunnen wij op jouw school een training voor je team verzorgen. In het basisonderwijs is de Studiebijeenkomst een veelgevraagde training. In het voortgezet onderwijs geven we veel lezingen. Ook thema-avonden voor ouders en docenten behoren tot de mogelijkheden.

Jeugdzorg en hoogsensitiviteit

Ben je jeugdzorgwerker? De basistraining ‘Hoogsensitiviteit voor jeugdzorgwerkers’ is een geaccrediteerde training speciaal voor jouw beroepsgroep. Wanneer je de door SKJ geaccrediteerde opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige wilt doen, krijg je vrijstelling voor de eerste 2 modules.

Meer van het opleidingsinstituut

We hebben nog meer aanbod, en blijven ons aanbod uitbreiden!

Bekijk het opleidingsaanbod

Twijfel je over welke training het best aansluit bij je behoefte? Of heb je je vraag nog niet zo scherp? Neem dan contact met ons op.

 

Pin It on Pinterest