fbpx Skip to content

Hooggevoelig-heel-gewoon

Meer resultaten

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in pages
Search in posts
Menu
UWV Werkfit (coaches), zakelijke markt, ons netwerk van coaches en personeelszaken

Heleen Visser

UWV Werkfit (coaches), zakelijke markt, ons netwerk van coaches en personeelszaken

Telefoon: 06-48018243

E-mail: Heleen@hooggevoeligheelgewoon.nl

Al jong had ik echt contact met mensen en voelde ik aan of mensen en situaties goed voelden of niet. Ik was me daar niet zo van bewust, want voor mij was dat heel normaal, maar de buitenwereld deed dit af als naiviteit en dat bracht me aan het twijfelen of ik het wel goed voelde. Als kind had ik meerdere passies of activiteiten waarvan ik blij werd. In lezen vond ik rust en ik was gek op taal, dus ook kruiswoordraadsels en later cryptogrammen maakte ik graag, het liefst samen met mijn moeder. Puzzels maken met zoveel mogelijk stukjes vond ik ook heerlijk. Daarnaast was ik gek op tennissen. De sport zelf en ook het contact met teamgenoten. Als ik terugkijk was (en is) mijn grote passie mensen, wie ze zijn, wat ze beweegt, echt contact. In een aantal hobbies vond ik de rust en me-time, om te ontprikkelen, te laten bezinken en weer op te laden.

“In het contact met anderen was ik een soort kameleon.”

Op het VWO ging het leren vrij soepel. In het contact met anderen was ik een soort kameleon. Met allerlei groepjes had ik wel wat contact, maar bij de meeste voelde ik dat ik me aanpaste, me niet echt op mijn gemak voelde en er niet bij hoorde. Op de tennisbaan voelde ik mij thuis en bij enkele vrienden/vriendinnen ook.

“Mijn hart gaf aan psychologie te gaan studeren, mijn hoofd zei rechten; daar kun je tenslotte nog alle kanten mee op.”

Vanuit mijn ouders heb ik altijd de vrijheid gehad om te kiezen welke studie ik wilde doen. Toch heb ik daarin een ‘hoofd’-keuze gemaakt. Mijn hart gaf aan om psychologie te gaan studeren, mijn hoofd zei rechten; daar kun je tenslotte nog alle kanten mee op. En dat was ook zo. De regels hebben mij nooit zo geïnteresseerd, het ging om wat ‘klopte’ en de menselijke kant moest er in zitten. Zo rolde ik in het arbeidsrecht, omdat dat daar het meest bij aansloot.

Ik ben gaan werken in het bedrijfsleven en enkele non-profitorganisaties, op HRM-afdelingen.  Daar merkte ik steeds meer dat het bedrijfsresultaat voorop stond, ten koste van het echte contact tussen bijvoorbeeld leidinggevende en medewerker. Onbegrip dat leidde tot conflicten. Mijn handen jeukten om daar iets mee te doen, te luisteren naar elkaar, het ‘echte’ gesprek te voeren, open te durven zijn vanuit een veilig gevoel en dan te zoeken naar oplossingen. Dit leek een soort utopie, omdat ik dit niet voor elkaar kreeg en langzaam liep ik leeg. Dit, in combinatie met een jong gezin, leidde vlak voor mijn 40e verjaardag  tot een burn-out. Op dat moment was ik mij nog steeds niet bewust van mijn hooggevoeligheid. Ik had hier al wel over gelezen, maar had eigenlijk nog een soort aversie hiertegen vanuit de associatie dat dit niet zo sterk was om hooggevoelig te zijn.

Dit duurde totdat ik afkoerste op een tweede burn-out enkele jaren later en een coach mij vroeg naar hooggevoeligheid. Op dat moment kon ik er niet meer omheen, ben ik de hooggevoeligheid gaan voelen in plaats van hier oordelend naar te kijken en vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats. Ik ben anders naar mezelf gaan kijken, kon eigenschappen waarvan ik altijd dacht dat deze geen waarde hadden, gaan herwaarderen en accepteren. Dit betekende dat het onmogelijk was op hetzelfde pad verder te gaan. Ik heb een coachingsopleiding gedaan, heb mijn baan opgezegd en ben voor mezelf begonnen. In de afgelopen tien jaar heb ik, in opleidingen en vooral in het echte leven, geleerd om steeds meer mezelf te zijn, degene die ik als kind al was, en nu voluit, omdat ik me niet meer zo druk maak over de buitenwereld. En het mooie is dat hierdoor het contact met anderen juist is verdiept.

“Mijn hooggevoeligheid, voelen, is nu juist de basis van waaruit ik werk en dat klopt.”

Zes jaar geleden ben ik in contact gekomen met Jaqueline en Eva en vanaf toen zijn we steeds intensiever gaan samenwerken. Mijn hooggevoeligheid, voelen, is nu juist de basis van waaruit ik werk en dat klopt. Aanvoelen, inleven, verbinden, creatief denken, mensen zien door hun patronen/overtuigingen/angsten heen, waardeer ik nu als mijn talenten vanuit mijn hooggevoeligheid en zijn mijn basis van waaruit ik doe wat ik doe. Het leuke is dat ik na het stoppen als arbeidsrechtjurist/P&O, daar een tijd niets van wilde weten. Inmiddels begint de cirkel bij Hooggevoelig heel gewoon rond te worden en zet ik, met veel plezier, mijn ervaring uit mijn eerdere werk in en dit keer echt vanuit mezelf.

Direct contact met mij?

Vul onderstaand formulier in en ik neem contact met je op

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Pin It on Pinterest