fbpx

Je bent hier Hooggevoelig heel gewoon > Particulieren > Coaching bij hooggevoeligheid

Terug naar jouw sensitieve talenten

Nieuw: 
‘van Overprikkeling naar Veerkracht’

Online programma

Na dit programma voel je je veel vaker veerkrachtig dan overprikkeld. Wanneer je merkt dat je spanning opbouwt en op weg bent naar overprikkeling, herken je dit veel eerder dan voorheen. Je weet dan wat je kunt doen om de neerwaartse spiraal te doorbreken en voorkomt overprikkeling. Je hebt constructief gebouwd aan je veerkracht en dat merk je dagelijks aan meer ontspanning en rust in jezelf.

Coaching bij hooggevoeligheid

Als je ergens tegenaan loopt, even niet verder komt of wilt uitvogelen hoe je hooggevoeligheid voor je kan werken, in plaats van tegen je, dan is het prettig om dat met iemand door te werken. Een coach kan je daar bij helpen. We horen vaak dat als je jaren je hooggevoeligheid niet hebt kunnen duiden, en nu ontdekt dat je Hooggevoelig bent, het overweldigend kan zijn. Of dat mensen klachten ontwikkelen waar hooggevoeligheid aan ten grondslag ligt, zoals hoofdpijn, buikpijn, vermoeidheid. Het is vaak prettig om het tegen iemand aan te kunnen houden die wat verder van je af staat dan je omgeving.

Waarom coaching bij Hooggevoelig heel gewoon?

Wij vinden het belangrijk om hooggevoelige mensen te ondersteunen zodat de last ervan afneemt, en deze eigenschap kan ontwikkelen tot een kracht, een kwaliteit. Wanneer je hooggevoeligheid of hoogsensitiviteit voornamelijk als last ervaart is het misschien haast niet denkbaar dat het ook positief kan zijn. Toch blijkt in de praktijk vaak dat wanneer het uitzichtloos is, en er een lichtpuntje verschijnt, de hooggevoelige zich al snel kan optrekken daaraan en de kracht tot bloei komt. Er zijn vaak niet veel gesprekken voor nodig.

In het verleden hebben veel van ons ook wel een coach opgezocht om te spiegelen, te reflecteren. En nog steeds doen we dat in de dagelijkse praktijk bij elkaar. We vinden congruentie belangrijk, dus wanneer er iets speelt bijvoorbeeld als iemand niet lekker in z’n vel zit, bespreken we dat. Het is toch voelbaar, dus dan kan het beter op tafel komen. Het is heel waardevol om op deze manier samen te werken, en dagelijks de toegevoegde waarde van het kunnen spiegelen en even tegen elkaar aanhouden ervaren.

Daarom nodigen we jou graag uit om te komen als je ergens mee zit, als iets niet lekker loopt of als je graag wil dat iemand meekijkt. Een eerste gesprek met een coach is zo afgesproken, en daarna zie je wel weer verder. Het moet ook goed voelen, een klik zijn om wat toe te voegen. Ga het ervaren en kijk wat het jou kan brengen.

Waar en welke coach?

Ben je op zoek naar een coach die jou verder kan helpen? Gebruik onze coach-zoeker om jouw ideale coach te vinden.

Pin It on Pinterest