fbpx

Hooggevoelig-heel-gewoon

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

BASISTRAINING HOOGGEVOELIGHEID

‘Praktijkgericht werken met hooggevoeligheid’

Wil je in één dag volledig op de hoogte van wat hooggevoeligheid is, hoe je het herkent en praktisch benadert? Na deze dag leg je makkelijk uit wat het is aan je collega’s en heb je tips en tools in handen die je meteen inzet. 

Herken je dit?

Je loopt er tegenaan dat..

Hooggevoeligheid is een interessant onderwerp dat je interesse wekt, maar ook word je er wat ongemakkelijk van. Je kunt niet goed verwoorden wat het is en merkt dat je er niet gemakkelijk met anderen over praat. In je werk loop je daar wellicht ook tegenaan. Hoe herken en erken je HSP? En heel belangrijk: wat kun je vervolgens doen? Wat is er aan te bieden, praktisch te benaderen en wat biedt ondersteuning? 

Het lukt je niet om in één zin hooggevoeligheid uit te leggen. 
Je weet niet precies wat hooggevoeligheid nou eigen is, én wat het niet is. Een idee heb je wel, maar hoe werkt het precies? En hoe leg je het vervolgens uit aan je omgeving? Al met al een hoop vragen en nog weinig antwoorden. Voor je het weet verval je snel in een vage uitleg, betoog, verdediging of zwak je het juist af. Hopend dat er geen vragen gesteld worden, want wat als je het antwoord niet weet. Kortom, het wordt een lastig onderwerp om uit te leggen waardoor je het liever vermijdt. 

Je vermoedt hooggevoeligheid bij je cliënt, maar hebt geen idee hoe je dit ter sprake brengt.
Je herkent een aantal dingen van HSP. Je cliënt klaagt bijvoorbeeld over moeheid, een vol hoofd en de dag niet vol kunnen houden. Zou het hooggevoeligheid zijn? ‘We zouden het kunnen uitzoeken’ hoor ik je denken, maar hoe begin je een gesprek over hoogsensitiviteit? En wat doe je als de ander het he-le-maal niet herkent (in eerste instantie)? 

Je wilt kennis als basis, maar vooral ook graag weten wat je kunt DOEN, want daar ontbreekt het je nou net aan. 
Boeken zijn er genoeg en je kunt ze allemaal lezen, maar eenmaal gelezen vraag je je af wat je gaat dóen met je cliënt. De eerste stappen, verschillende fases. Wat bied je wanneer?  Dáár wil je meer over leren. 

Je wilt wel, maar je hebt géén idee waar je moet beginnen.
“Kun je mij helpen met mijn hooggevoeligheid, zodat ik er minder last van heb?” krijg je als vraag. Waar begin je, wat zijn de stappen, wat doe je wél en wat juist echt niet? 

Dan is deze basistraining iets voor jou!

Hoe hebben zij deze basistraining ervaren?

Deze mensen gingen jou voor
en delen hun ervaring

Basistraining

“Zeer leerzaam en lekker praktisch!”

“Heel fijn om eerst deze dagtraining te doen en ruimte hebben om daarná te beslissen of ik door ga met de opleiding of niet. Na deze dag zeg ik volmondig: Ja!”

“Je weet vaak wel wat je zou moeten doen, maar door echt naar mijn kern te gaan en mijn wil te richten, kan ik na deze dag iets anders doen dan ik deed.”

“Heerlijk, veel informatie, veel ervaren maar eindelijk eens geen ‘te volle’ dag!” 

“Ik beveel deze dag aan als opstap voor meer kennis over en integratie van HSP in de maatschappij.”

“Top, het materiaal dat ik mee naar huis kon nemen!” 

“Bedankt voor jullie voorbereiding en uitvoering. En de aandacht en zorg de hele dag.” 

“Ik had veel aan de interactie met elkaar en kan de mooie en praktische handvatten aanbevelen.”

 • Leerzaam

  Deze training over hooggevoeligheid is voor mij geweldig. Hij past qua sfeer en inhoud helemaal. 

  positieve-ervaringen-themamodule-hooggevoelige-kinderen
  Paula Bakker
  POH-GGZ
 • De moeite waard

  Een verrijking van mijn bagage m.b.t. oorzaken van burn-out, gespannenheid en onrust. 

  positieve-ervaringen-themamodule-hooggevoelige-kinderen
  N.v.
  Psychosomatisch fysiotherapeut
 • Een normale zaak

  Hooggevoelig heel gewoon maakt van gevoeligheid en sensitiviteit een normale zaak. Top! 

  positieve-ervaringen-themamodule-hooggevoelige-kinderen
  Kaija de Koning
  IB'er
 • Mooie mix

  De dag voldeed aan mijn verwachtingen. Een goede mix van theorie en praktische handvatten. 

  positieve-ervaringen-themamodule-hooggevoelige-kinderen
  Veronique v.d. Knaap
  Jeugdgezondheiszorg
 • Een aanrader

  Prettige, leerzame dag op een mooie locatie. Goed verzorgd, een aanrader!

  positieve-ervaringen-themamodule-hooggevoelige-kinderen
  Gemma Gugelot
  Leerkracht basisonderwijs
 • Verrijking

  Het heeft de aanwezige kennis verrijkt en ik kreeg tips en verschillende vormen om ‘de spons weer leeg te krijgen’ mee naar huis. 

  positieve-ervaringen-themamodule-hooggevoelige-kinderen
  Juliëtte

Hoe zou het zijn als je?

Resultaat van de basistraining

Na deze basistraining weet je wat hooggevoeligheid is, hoe het werkt en hoe je het (h)erkent. Je kunt gemakkelijk verwoorden wat HSP kenmerkt en kunt er met anderen, zoals je collega’s bijvoorbeeld, over praten. En misschien wel belangrijker: je weet wat je praktisch kunt doen. Je hebt aanknopingspunten, tips en tools die je meteen in kunt zetten. Bijvoorbeeld als je mensen begeleidt, kinderen in je klas of praktijk ziet die hooggevoelig zijn of op de werkvloer hoogsensitiviteit herkent bij medewerkers. 

Je kunt niet alleen in één zin hooggevoeligheid uitleggen, je kunt óók een voorbeeld geven, vraag stellen en vragen beantwoorden.
Kortom, je krijgt woorden om te vertellen over hooggevoeligheid op een heldere, praktische en herkenbare manier. Je zal daardoor merken dat gesprekken niet meer met het zweet op je rug zijn en bol staan van ongemak, maar met rust en ruimte gevoerd worden. 

Je herkent duidelijk hooggevoeligheid en kunt op verschillende manieren het gesprek hierover beginnen.
Je hebt tools in handen zoals een signaleringskaart en kenmerken, die je kunt gebruiken in een gesprek. Ook als je iemand nog geen idee heeft of sceptisch is weet je hoe je hierop in kunt gaan. Je voelt je zekerder en comfortabel, je hebt immers een goede training gevolgd en weet waar je het over hebt. 

Je hebt woorden, tips en tools die je direct in kunt zetten als iemand om hulp vraagt bij zijn hooggevoeligheid. Je loopt zelf tijdens de training door de stappen van herkennen, erkennen en praktisch benaderen. Je bent je eigen instrument, dus je leert zelf en we koppelen het tijdens de training aan je professionele rol. Zo integreer je direct het geleerde waardoor je een cliënt gemakkelijker meeneemt in de eerste stappen in zijn proces. 

Het lukt je om in actie te komen met veel praktische tips en tools én je bent op de hoogte van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen. 
En dit alles zonder dat je 10 boeken hebt moeten lezen. Want je wilt wel de basis maar beknopt samengevat. In het werken met hooggevoelige mensen wil je DOEN; wat doe je bij overprikkeling? Hoe voorkom je overprikkeling? Hoe verminder je stressreacties? Na deze training kun je hiermee aan de slag.

 • "Ik voel me als een kreeft zonder schild"

  Hooggevoeligheid is nog onderbelicht in de psychologische begeleiding. Regelmatig hoor ik mensen vertellen dat ze baat hebben gehad bij de hulp van een psycholoog. Maar dat er nog iets ontbrak. Het gaat dan om het (h)erkennen van hooggevoeligheid. Aangezien dat te maken heeft met je kern, maakt dit de begeleiding écht compleet.
  Wietse-Pama-hooggevoeligheelgewoon
  Wietse Pama
  Hoofdtrainer & coach

BASISTRAINING HOOGGEVOELIGHEID

In één dag volledig op de hoogte van wat hooggevoeligheid is, hoe je het herkent en praktisch benadert. Na deze dag leg je makkelijk uit wat het is aan je collega’s en heb je tips en tools in handen die je meteen inzet om hooggevoeligheid om te buigen van last naar talent.

€ 395,-


√ 1 dag, de datum en locatie kies jij


√ Inclusief het boekenpakket 


√ Inclusief arrangement, cursusmap & materiaal


Je leert tijdens de basistraining de volgende elementen zitten in de basistraining 'Praktijkgericht werken met hooggevoeligheid'

Een stevig fundament van wetenschappelijke kennis vinden we belangrijk, zeker als het gaat om HSP. Dit is de basis van onze werkwijze en ons aanbod. We zijn verbonden aan een aantal universiteiten zodat we op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen.

Wetenschappelijke basis

Een stevig fundament van wetenschappelijke kennis vinden we belangrijk, zeker als het gaat om HSP. Dit is de basis van onze werkwijze en ons aanbod. We zijn verbonden aan een aantal universiteiten zodat we op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen.
Praktisch aan de slag kunnen en vooral DOEN, daar geloven we in. Dit merk je tijdens de hele dag. Kennis is belangrijk als basis, maar wanneer je een hooggevoelige client begeleidt, wil je aan de slag kunnen met tips, tools, oefeningen en modellen. Dat zit veel in deze basistraining.

Tips, tools, oefeningen & modellen

Praktisch aan de slag kunnen en vooral DOEN, daar geloven we in. Dit merk je tijdens de hele dag. Kennis is belangrijk als basis, maar wanneer je een hooggevoelige client begeleidt, wil je aan de slag kunnen met tips, tools, oefeningen en modellen. Dat zit veel in deze basistraining.
Practice what you preach - dat vinden we belangrijk. De trainers hebben veelal zelf de opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige gedaan, zelf de stappen doorleefd. Ondertussen hebben ze een ruime ervaring en gedegen achtergrond. Daar kun je van leren!

Ervaren trainers

Practice what you preach – dat vinden we belangrijk. De trainers hebben veelal zelf de opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige gedaan, zelf de stappen doorleefd. Ondertussen hebben ze een ruime ervaring en gedegen achtergrond. Daar kun je van leren!
Werk je met een onderwerp als hooggevoeligheid, dan is de persoonlijke 'touch' vanzelfsprekend vinden wij. Eigenlijk is alles wat we doen maatwerk. Elke training en elke groep is anders, en vraagt om een persoonlijke aanpak. Je wordt gezien in de groep en er is ruimte.

Persoonlijke aanpak

Werk je met een onderwerp als hooggevoeligheid, dan is de persoonlijke ‘touch’ vanzelfsprekend vinden wij. Eigenlijk is alles wat we doen maatwerk. Elke training en elke groep is anders, en vraagt om een persoonlijke aanpak. Je wordt gezien in de groep en er is ruimte.
Eigen verantwoordelijkheid, down to earth en nuchterheid vinden we belangrijk. Deelnemers geven dit vaak terug na een training, dat ze dit merken en prettig vinden. De hele dag merk je dat dit centraal staat en word je uitgenodigd om dit te ervaren en benutten.

Praktische, nuchtere aanpak

Eigen verantwoordelijkheid, down to earth en nuchterheid vinden we belangrijk. Deelnemers geven dit vaak terug na een training, dat ze dit merken en prettig vinden. De hele dag merk je dat dit centraal staat en word je uitgenodigd om dit te ervaren en benutten.
Iedere deelnemer heeft een andere achtergrond en werkervaring. Ook ervaart iedereen oefeningen anders. In de groep leer je veel van elkaar, de diverse reacties en ervaringen en wissel je ervaringen met elkaar uit. Je kunt je casuïstiek bespreken en benut ieders professionaliteit.

Leren van elkaar

Iedere deelnemer heeft een andere achtergrond en werkervaring. Ook ervaart iedereen oefeningen anders. In de groep leer je veel van elkaar, de diverse reacties en ervaringen en wissel je ervaringen met elkaar uit. Je kunt je casuïstiek bespreken en benut ieders professionaliteit.

Kies hier jouw training Je kiest zelf welke datum en locatie goed bij jou past!

 • 17 september 2020 (donderdag)

  17 september 2020 (donderdag)

  Academie Haptonomie – Doorn
 • 22 september 2020 (dinsdag) (VOL)

  22 september 2020 (dinsdag) (VOL)

  Academie Haptonomie – Doorn
 • 24 september 2020 (donderdag)

  24 september 2020 (donderdag)

  Academie Haptonomie – Doorn

Praktische informatie & veelgestelde vragen

Duur

9.30 tot 17.00 uur

Investering

€ 395,- btw vrij all-in

Diploma

Certificaat

Erkenning

24 accreditaties

Online

Binnenkort beschikbaar

Praktische informatie

Over de inhoud van de basistraining

Over de locatie

Tijdens de trainingen op de locaties nemen we de maatregelen rondom het coronavirus in acht, we stemmen regelmatig af met de locatie over hygiene, 1,5 meter en de andere richtlijnen die RIVM voorschrijft. De trainingsgroepen bestaan daarom uit maximaal 8 deelnemers. Heb je hier vragen over, stel ze gerust. 

Over de vereisten

Over de basistraining 

Een andere vraag? Je bent van harte welkom!

Contact-hooggevoelig-heel-gewoon

Neem contact op

Zij gingen jou voor deze bedrijven ondersteunden hun medewerkers bij het volgen van training & opleiding bij Hooggevoelig heel gewoon

Fontys-werkdrukmonitor
saxion hooggevoeligheelgewoon
ggd-hooggevoeligheelgewoon
uwv-hooggevoeligheelgewoon
gemeente-hellendoorn-hooggevoeligheelgewoon
gemeente-ede-hooggevoeligheelgewoon
STIP-hooggevoeligheelgewoon (1)
achmea-hooggevoeligheelgewoon
defensie-hooggevoeligheelgewoon
han-hooggevoeligheelgewoon
DUO-hooggevoeligheelgewoon
roessingh-hooggevoeligheelgewoon
swv rijnstreek-hooggevoeligheelgewoon
citaverde college-hooggevoeligheelgewoon
cjg-hooggevoeligheelgewoon

Accreditatie deze beroepsverenigingen hebben deze basistraining 'Praktijkgericht werken met hooggevoeligheid' geaccrediteerd:

Toegepast Psychologen
6 PE
Toegepast Psychologen 6 PE
SKB-F 12 studieuren
SKB-F 12 studieuren
LVSC 1,5 punt
LVSC 1,5 punt
Hobeon 1 PE
Hobeon 1 PE
ABVC 7 PE
ABVC 7 PE
LV POH-GGZ 6 PE
LV POH-GGZ 6 PE
ADAP 6 PE
ADAP 6 PE
KNGF 6 PE
KNGF 6 PE
VvOCM 6 PE
VvOCM 6 PE
EN 6 PE
EN 6 PE
NVD 6 PE
NVD 6 PE
NVLF 6 PE
NVLF 6 PE
SRVB 6 PE
SRVB 6 PE
NFG via SKB
NFG via SKB
Registerleraar 6 RU
Registerleraar 6 RU
LVNG via SKB
LVNG via SKB
NWP 3 punten (licentie natuurgeneeskunde)
NWP 3 punten (licentie natuurgeneeskunde)

Twijfel je nog om mee te doen?

Vul het formulier in en we nemen binnen twee werkdagen contact met je op. 

Ik heb de Privacyverklaring gelezen en geef toestemming voor de verwerking van mijn gegevens.

Hooggevoelig heel gewoon | Schuilenbergerweg 4 | 8121 RA Olst | 0570-643053 | info@hooggevoeligheelgewoon.nl

Pin It on Pinterest