fbpx

Hooggevoelig-heel-gewoon

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

OPLEIDING TOT HOOGGEVOELIGHEIDS- DESKUNDIGE

In een half jaar heb je helder hoe jij je als deskundige op het gebied van HSP profileert. Je weet hoe je je eigen sensitieve talent inzet en wie jij graag verder helpt en hoe. Een stevige basis qua kennis, en ook de praktische vertaalslag in de vorm van allerlei oefeningen, modellen, opdrachten, tips en tools. Als hooggevoeligheidsdeskundige ben jij er klaar voor!

Herken je dit?

Loop je er tegenaan dat ..

Voor hooggevoelige mensen is in balans blijven een uitdaging. Dit kom je in je huidige werk tegen en herken je vast ook zelf. Je wilt meer weten over hooggevoeligheid, weten hoe een hooggevoelig systeem in elkaar zit én wat je praktisch kunt inzetten om balans te houden. 

In de opleiding leer je je eigen sensitieve talent kennen en inzetten in de begeleiding van anderen. Dit kan in allerlei rollen of werkvelden zijn. We zien bijvoorbeeld (kinder)coaches, fysiotherapeuten, leerkrachten, hrm, praktijkondersteuners, psychologen en andere. De opleiding is zo opgebouwd dat je binnen een half jaar een waardevolle ontwikkeling doormaakt op zowel persoonlijk als professioneel niveau. En lever je een belangrijke bijdrage aan het (h)erkennen en leven van sensitief talent! 

Je wilt wel, maar je hebt géén idee waar je moet beginnen én hoe je iemand coacht van last naar kracht.
“Kun je mij helpen met mijn hooggevoeligheid, zodat ik er minder last van heb?”. Een logische vraag  als je het gesprek er over voert. Want als jij met passie kunt vertellen over hooggevoeligheid, komen gegarandeerd de vragen. 1 op de 5 mensen is immers een HSP, voor veel van hen is dat nog geen talent. Hoe help om de last te verminderen? Om uitdagingen het hoofd te bieden? Hoe beweeg je jouw cliënt ze van last naar kracht? Er zijn stappen, fases met bijbehorende modellen en tools die je aanreikt en inzet. Welke? Ontdek het in de opleiding!

Het lukt je niet om hooggevoeligheid uit te leggen. 
Niet aan je omgeving, niet aan je collega’s en zeker niet aan een HSP zelf. Hortend en stotend verval je snel in een langdradige uitleg of een verdedigend betoog. En dat is zonde, want je wilt graag dat hooggevoeligheid gewoon wordt, dat een HSP het als talent kan inzetten. Dat een hooggevoelig kind minder snel overprikkeld raakt. En dit alles bereik je pas als je het gesprek over hooggevoeligheid kunt voeren. Als je helder kunt uitleggen wat het is én hoe het werkt. Wat er in de wetenschap bekend is én wat kenmerken zijn.  

Je wilt wel de kennis, maar met kennis help je een client niet van last naar kracht. Kennis voorkomt geen overprikkeling en met kennis verminder je geen stressreactie. 
Boeken zijn er genoeg en je kunt ze allemaal lezen, maar eenmaal gelezen vraag je je af wat je gaat dóen met je client. Er zijn ook genoeg trainingen en lezingen te volgen, maar ook daarvan kom je vaak thuis met de vraag ‘Wat ga ik dóen?’. Wij geloven in de praktische aanpak, in ervaringsgericht leren en in DOEN met hoofdletters. Niet in alleen de eerste stappen, maar echt tot en met het talent. 

Ervaringen van degenen die jou voorgingen Wat vinden zij?

Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige

Het heeft mijn beroep verrijkt

“Ik had nooit gedacht dat het zo’n mooi persoonlijk ontwikkeltraject zou zijn. Doordat je start met een aantal wetenschappelijke inzichten, maar met name omdat je zoveel oefeningen doet, je zoveel herkent vanuit jezelf waarom je dingen doet zoals je ze doet.”

Rob Groeneveld
Loopbaancoach

Praktijkgericht leren

“Aan wie zou ik deze opleiding aanraden? Mensen die praktijkgericht willen leren, met HSP te maken hebben en doormiddel van ervaring het over willen kunnen brengen aan andere mensen.”

Filip Zijlstra
Maatschappelijk werker

Als je het aandurft

“Aan wie zou ik de opleiding aanraden? Aan mensen die het raakvlak willen ontdekken tussen professioneel er mee om leren gaan en een stukje zelfkennis willen opdoen, mensen die ermee willen gaan werken met andere mensen en mensen die zich willen verdiepen en dat ook aandurven, want het is een heel proces.” “Ik ben er heel blij mee!”

Jobke Kobossen
Schoolmaatschappelijk werkster

Hoe zou het zijn als?

Resultaat van de opleiding

Nadat je de opleiding hebt gedaan, heb je helder hoe jij je als deskundige op het gebied van HSP profileert. Je weet hoe je je eigen sensitieve talent inzet en wie jij graag verder helpt en hoe. Een stevige basis qua kennis, en ook de praktische vertaalslag in de vorm van allerlei oefeningen, modellen, opdrachten, tips en tools. Als hooggevoeligheidsdeskundige ben jij er klaar voor!

Je weet precies hoe je een HSP van last naar kracht coacht en hebt een plan van aanpak klaarliggen.
Krijg je de vraag: “Kun je mij helpen met mijn hooggevoeligheid, zodat ik er minder last van heb?”, dan is jouw antwoord na de opleiding volmondig: “Ja!”. Je hebt er zin in om diegene te coachen. In de opleiding heb je namelijk geleerd en geoefend met vormen, modellen, oefeningen en tips die je combineert met je werkveld en werkervaring. Je integreert het geleerde gemakkelijk en helpt daardoor de HSP op een hele natuurlijke, comfortabele én professionele manier. Na de opleiding begeleid je cliënten door de verschillende fases en weet je wanneer je wat toepast en aanreikt.

Je kunt niet alleen in één zin hooggevoeligheid uitleggen, je kunt óók een voorbeeld geven, vragen stellen en beantwoorden.
Je leert woorden om te vertellen over hooggevoeligheid op een heldere, praktische en herkenbare manier. Je oefent hier ook meerdere keren mee en in verschillende vormen. Je vindt daardoor woorden die bij jou passen. In de opleiding wissel je veel uit met je groepsgenoten en oefen je in de praktijk met anderen uit je omgeving. Na de opleiding heb je daardoor genoeg oefenuren gemaakt waardoor je de manier hebt gevonden die bij jou past om te vertellen over HSP. 

Je hebt een stevige basis aan (wetenschappelijke) kennis en hebt van daaruit de nodige vlieguren gemaakt in de opleiding met DOEN. Praktisch aan de slag gaat na de opleiding vanzelf. 
In de praktijk merk je dat je weet waar je begint en wat je gaat doen. Doordat je de kracht van de combinatie van kennis en (zelf) ervaren hebt gevoeld in de opleiding, kun je dat ook makkelijk inzetten. Je kunt daardoor gericht mensen adviseren en zal merken dat je vaak met kortdurende begeleiding grote resultaten bereikt. 

Dan is deze opleiding iets voor jou! Word hooggevoeligheidsdeskundige

Hoogsensitiviteit is een onderwerp dat de moeite waard is om in te investeren. Nu en ook zeker met oog op de toekomst. HSP is wetenschappelijk onderbouwd, praktisch te benaderen en een talent. Een talent waar íedereen van profiteert als het (h)erkend wordt en er ruimte is om te ontwikkelen. 

Tientallen boeken over HSP

In de afgelopen 10 jaar zijn er tientallen boeken over HSP geschreven, waaronder 5 op onze naam. Met veel bekende auteurs werken we nauw samen, zoals in de Kerngroep HSP Professionals Nederland. Het aanbod blijft groeien! Met onze leesclub bekijken we nieuwe publicaties. Zo blijven we up to date.

boeken-hsp-hooggevoeligheelgewoon
Wist je dat?

Wetenschappelijke publicaties

Er komen ieder jaar wetenschappelijke publicaties bij over HSP. Wij volgen dit op de voet doordat we deel uitmaken van het consortium met onder andere wetenschappers van het Radboud UMC en Universiteit Leiden. Met onze eigen achtergrond in verschillende disciplines kunnen we de praktische vertaalslag maken van publicatie naar implicatie voor de dagelijkse praktijk. 

wetenschappelijke-publicaties-hsp-hooggevoeligheelgewoon
Wist je dat?

500+ mensen opgeleid in Nederland én België

In dit consortium vertegenwoordigen we de praktijk, want met ons opleidingsinstituut hebben we al 500+ mensen opgeleid in hooggevoeligheid. Meer dan 500 mensen die dagelijks werken met HSP, die begeleiden, coachen en ondersteunen. Die helpen van last naar kracht en bijdragen aan het inzetten van hoogsensitiviteit als talent. 

opgeleid-hooggevoeligheelgewoon
Wist je dat?

Hoe je investeert in HSP is aan jou. Je kunt de tientallen boeken lezen die er zijn. Of de wetenschappelijke publicaties doorspitten. Hoe zorg je dat je niet alleen de basis beheerst, maar ook van A tot Z HSP kunt begeleiden? Zorg dat je je eigen sensitiviteit gebruikt om het sensitieve talent van anderen naar boven te brengen. Ga aan de slag! Start met de Opleiding tot Hooggevoeligheidsdeskundige.

OPLEIDING TOT
HOOGGEVOELIGHEIDS DESKUNDIGE

In een half jaar heb je helder hoe jij je als deskundige op het gebied van hoogsensitiviteit profileert. Je weet hoe je je eigen sensitieve talent inzet en wie jij graag verder helpt en hoe. Je hebt een stevige basis qua kennis, en ook de praktische vertaalslag in de vorm van allerlei oefeningen, modellen, opdrachten, tips en tools. Als hooggevoeligheidsdeskundige ben jij er klaar voor!

€ 2885,-

(btw vrij)


√  5 middagen, online én offline, de startdatum, groep en locatie kies jij


√ Inclusief compleet Persoonlijk Ontwikkel Plan Traject, inclusief 2 gesprekken met je persoonlijke coach


√ Inclusief toegang tot je eigen online leeromgeving waarin je 9 e-learning opdrachten voltooit


√ Inclusief ons boekenpakket


√ Inclusief arrangement, cursusmap & materiaal

Je leert tijdens de opleiding de volgende elementen zitten in de opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige

Een stevig fundament van wetenschappelijke kennis vinden we belangrijk, zeker als het gaat om HSP. Dit is de basis van onze werkwijze en ons aanbod. We zijn verbonden aan een aantal universiteiten zodat we op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen.

Wetenschappelijke basis

Een stevig fundament van wetenschappelijke kennis vinden we belangrijk, zeker als het gaat om HSP. Dit is de basis van onze werkwijze en ons aanbod. We zijn verbonden aan een aantal universiteiten zodat we op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen.
Praktisch aan de slag kunnen en vooral DOEN, daar geloven we in. Dit merk je in alles. Je ervaart zelf de oefeningen in de modules én in de e-learning. Je gebruikt ze direct ook in de praktijk door met anderen te oefenen.

Tips, tools, oefeningen & modellen

Praktisch aan de slag kunnen en vooral DOEN, daar geloven we in. Dit merk je in alles. Je ervaart zelf de oefeningen in de modules én in de e-learning. Je gebruikt ze direct ook in de praktijk door met anderen te oefenen.
Practice what you preach - dat vinden we belangrijk. De trainers hebben veelal zelf de opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige gedaan, zelf de stappen doorleefd. Ondertussen hebben ze een ruime ervaring en gedegen achtergrond. Daar kun je van leren!

Ervaren trainers

Practice what you preach – dat vinden we belangrijk. De trainers hebben veelal zelf de opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige gedaan, zelf de stappen doorleefd. Ondertussen hebben ze een ruime ervaring en gedegen achtergrond. Daar kun je van leren!
Door e-learning te combineren met live leren tijdens de modules bereiken we optimaal resultaat. Je hebt daardoor namelijk het beste van beide: uitwisselen en live contact in de modules, en verdiepen naar je eigen niveau in e-learning. Je vaste trainers in de modules geven online feedback dus het is verbonden met elkaar.

E-learning

Door e-learning te combineren met live leren tijdens de modules bereiken we optimaal resultaat. Je hebt daardoor namelijk het beste van beide: uitwisselen en live contact in de modules, en verdiepen naar je eigen niveau in e-learning. Je vaste trainers in de modules geven online feedback dus het is verbonden met elkaar.
'Practice what you preach' kan niet zonder reflectie en persoonlijke ontwikkeling. Als HGdeskundige is het belangrijk om je bril zo schoon mogelijk te hebben als je HSP begeleidt. Daarom doorloop je een zogenaamd POP-traject, inclusief 2 coachgesprekken met je eigen POP-begeleider. Een professionals náást je trainers.

Persoonlijk Ontwikkel Plan

‘Practice what you preach’ kan niet zonder reflectie en persoonlijke ontwikkeling. Als HGdeskundige is het belangrijk om je bril zo schoon mogelijk te hebben als je HSP begeleidt. Daarom doorloop je een zogenaamd POP-traject, inclusief 2 coachgesprekken met je eigen POP-begeleider. Een professionals náást je trainers.
Tijdens de opleiding is groei een voorwaarde. Groei qua kennis, ontwikkeling en ervaring. Daarvoor doe je immers de opleiding. Wat de groei inhoudt voor een ieder is verschillend. Er zit verschil tussen niveaus, ervaring, tempo, reflectie en dat is goed. Je groeit in het tempo dat bij jou past.

Groei op eigen niveau

Tijdens de opleiding is groei een voorwaarde. Groei qua kennis, ontwikkeling en ervaring. Daarvoor doe je immers de opleiding. Wat de groei inhoudt voor een ieder is verschillend. Er zit verschil tussen niveaus, ervaring, tempo, reflectie en dat is goed. Je groeit in het tempo dat bij jou past.
Werk je met een onderwerp als hooggevoeligheid, dan is de persoonlijke 'touch' vanzelfsprekend vinden wij. Eigenlijk is alles wat we doen maatwerk. Elke training en elke groep is anders, en vraagt om een persoonlijke aanpak. Je wordt gezien in de groep en er is ruimte.

Persoonlijke aanpak

Werk je met een onderwerp als hooggevoeligheid, dan is de persoonlijke ‘touch’ vanzelfsprekend vinden wij. Eigenlijk is alles wat we doen maatwerk. Elke training en elke groep is anders, en vraagt om een persoonlijke aanpak. Je wordt gezien in de groep en er is ruimte.
Eigen verantwoordelijkheid, down to earth en nuchterheid vinden we belangrijk. Deelnemers geven dit vaak terug na een training, dat ze dit merken en prettig vinden. De hele dag merk je dat dit centraal staat en word je uitgenodigd om dit te ervaren en benutten.

Praktische, nuchtere manier

Eigen verantwoordelijkheid, down to earth en nuchterheid vinden we belangrijk. Deelnemers geven dit vaak terug na een training, dat ze dit merken en prettig vinden. De hele dag merk je dat dit centraal staat en word je uitgenodigd om dit te ervaren en benutten.
Iedere deelnemer heeft een andere achtergrond en werkervaring. Ook ervaart iedereen oefeningen anders. In de groep leer je veel van elkaar, de diverse reacties en ervaringen en wissel je ervaringen met elkaar uit. Je kunt je casuïstiek bespreken en benut ieders professionaliteit.

Leren van elkaar

Iedere deelnemer heeft een andere achtergrond en werkervaring. Ook ervaart iedereen oefeningen anders. In de groep leer je veel van elkaar, de diverse reacties en ervaringen en wissel je ervaringen met elkaar uit. Je kunt je casuïstiek bespreken en benut ieders professionaliteit.

Ingezoomd op de modules Wat komt er aan bod in de modules?

Online module

De online module ‘HSP-introductie’, welke je gratis vindt onder het aanbod ‘voor jezelf’ bovenaan de pagina doe je voorafgaand aan deze opleiding. In een uur ben je op de hoogte van de wetenschappelijke basis van hoogsensitiviteit. Zo kun je bij de start van de opleiding direct ervaringsgericht aan de slag.

Module 1 en 2

De eigen ruimte, ik-versterking en het begrenzen komen onder andere aan bod. Deze onderwerpen worden zowel online als offline behandeld. Je leert tijdens deze modules vormen waar je andere mensen of cliënten in mee kunt nemen om deze thema’s uit te werken.

Module 3

Als je begrijpt hoe het HSP systeem werkt en hoe je overprikkeling voor kunt zijn, dan onderzoek je hoe je communiceert. Het gaat om communicatie en bewustwording hiervan. Dit wordt kort aangestipt in de voorgaande modules maar verder uitgediept in module 3. 

Module 4

Wanneer de last afneemt in het dagelijkse leven, ontstaat er ruimte om HSP als kracht neer te zetten. Aan de hand van de vragen ‘wat is jouw kracht?’, ‘wat is je passie?’ ‘wat zijn je kwaliteiten?’ en ‘hoe zet je dit in?’, wordt dit uitgewerkt. Je leert hoe je iemand daarin meeneemt, bevestigt en versterkt. 

Module 5 en 6

De verschillende fases: HSP herkennen en erkennen, eigen ruimte nemen en begrenzen, communiceren over en met HSP  en hooggevoeligheid als kracht, kwaliteit of talent neerzetten komen samen.  Als afronding kijk je achteruit  naar wat je doorliep, en vooruit naar hoe jij de opgedane kennis en ervaring gaat inzetten.

Praktische informatie & veelgestelde vragen

Duur

Ongeveer 6 maanden

Investering

€ 2885,-
Btw vrij & all-in

Certificaat

Erkenning

accreditaties

Praktische informatie

Over de inhoud van de opleiding

Over de locatie

Over de vereisten

Over de opleiding 

Een andere vraag? Je bent van harte welkom!

Contact-hooggevoelig-heel-gewoon

Neem contact op

Zij gingen jou voor deze bedrijven ondersteunden hun medewerkers bij het volgen van deze opleiding

Fontys-werkdrukmonitor
saxion hooggevoeligheelgewoon
ggd-hooggevoeligheelgewoon
uwv-hooggevoeligheelgewoon
gemeente-hellendoorn-hooggevoeligheelgewoon
gemeente-ede-hooggevoeligheelgewoon
STIP-hooggevoeligheelgewoon (1)
achmea-hooggevoeligheelgewoon
defensie-hooggevoeligheelgewoon
han-hooggevoeligheelgewoon
DUO-hooggevoeligheelgewoon
roessingh-hooggevoeligheelgewoon
swv rijnstreek-hooggevoeligheelgewoon
citaverde college-hooggevoeligheelgewoon
cjg-hooggevoeligheelgewoon

Accreditatie deze beroepsverenigingen hebben de Opleiding tot Hooggevoeligheidsdeskundige geaccrediteerd:

Tip: ga met je muis over het logo om het aantal PE-punten te zien. 

ADAP 53 PE-punten
ADAP 53 PE-punten
LVSC 4 punten
LVSC 4 punten
VvOCM 53 PE-punten
VvOCM 53 PE-punten
NVvP 53 PE-punten
NVvP 53 PE-punten
Registerleraar 90 RU
Registerleraar 90 RU
NVLF 53 PE-punten
NVLF 53 PE-punten
LVNG via SKB
LVNG via SKB
EN - 53 PE-punten
EN – 53 PE-punten
NVD 53 PE-punten
NVD 53 PE-punten

Twijfel je nog om mee te doen?

Vul het formulier in en we nemen binnen twee werkdagen contact met je op.

Ik heb de Privacyverklaring gelezen en geef toestemming voor de verwerking van mijn gegevens.

Pin It on Pinterest