Je bent hier Hooggevoelig heel gewoon > Professionals > Subsidie & financiering

Subsidies & financiering

Je wilt een opleiding doen of training doen, maar dat kost toch altijd wel wat geld. Soms moet je dan kiezen omdat het niet allemaal kan, of stel je het uit omdat het nu financieel niet haalbaar is. Dat is natuurlijk jammer als het gaat om je eigen ontwikkeling en/of kennis en ervaring die je meteen in je werk in kan zetten. Want ook dat is belangrijk.

We snappen goed dat geld soms beperkt in wat je zou willen en denken daarom graag met je mee. Er zijn namelijk veel subsidies en financieringsmogelijkheden, maar het is niet altijd even duidelijk. We verdiepen ons er in, zoeken het voor je uit en kijken mee. Hieronder verzamelen we de mogelijkheden die we tot nu toe gevonden hebben. Dit zal regelmatig uitbreiden.

 

Financieringsmogelijkheden

#1 Betalen in termijnen

Nog los van wat voor subisidie en vergoeding je kunt krijgen als je een training bij ons volgt is het goed om te weten dat je altijd kunt betalen in termijnen. Veel mensen kiezen voor 3 of 5 termijnen als ze bijvoorbeeld de Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige kunt doen. Andere mensen kiezen voor een betaling per maand. Je kunt dit zelf bepalen, als je het maar even met ons afstemt. Bij je inschrijving kun je dat als opmerking aangeven. Wil je het graag van te voren afgesproken hebben, dat kan natuurlijk ook! Mail even naar info@hooggevoeligheelgewoon.nl of bel naar 0570 – 643 053 tijdens kantooruren.


#2 Belastingdienst aftrekpost: Studiekosten en andere scholingsuitgaven

belastingdienst-aftrekpost-studiekosten-hooggevoelig-heel-gewoon-opleidingsinstituutVoor al ons opleidingaanbod geldt dat je de kosten kunt aftrekken. De eis daarvoor is dat je volwassen bent en dat de opleiding gericht is op je (toekomstig) beroep. Bekijk meer informatie over deze aftrekpost studiekosten en andere scholingsuitgaven bij de Belastingdienst >>  

Hoe werkt dat? Je telt alle studiekosten bij elkaar op, dus het geld voor de opleiding of training die je kiest en ook bijvoorbeeld boeken die je daarvoor aanschaft. Van dat totaalbedrag moet je de drempel aftrekken van € 250,- euro. Het bedrag dat overblijft kun je als aftrekpost opgeven als je je belastingaangifte doet. Bekijk meer informatie over de berekening van de aftrekpost studiekosten en andere scholingsuitgaven bij de Belastingdienst >> 


#3 Vergoeding vanuit je CAO

We hebben onderzoek gedaan naar de cao’s van de branches die we het meest terug zien komen in onze trainingen en opleidingen. De volgende cao’s beschrijven een vergoeding voor een individueel opleidings- of loopbaanbudget:

 • CAO Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening (Sociaal Werk)
 • CAO Geestelijke Gezondheidszorg
 • CAO voor Stichting CJG Rijnmond
 • CAO Jeugdzorg
 • CAO Ziekenhuizen
 • CAO Universitair Medisch Centra
 • CAO Kinderopvang
 • CAO Primair Onderwijs
 • CAO Voortgezet Onderwijs
 • CAO Middelbaar Beroepsonderwijs
 • CAO Hoger Beroepsonderwijs
 • CAO ARBO-Unie
 • CAO VGZ
 • CAO UWV

Omdat het een hele lap tekst wordt als we alle precieze vergoedingen onder elkaar zetten, hebben we daar een aparte download voor gemaakt. Je kunt er zien wat er in bovenstaande cao’s precies vergoed wordt en waar je dat terug kunt vinden.

Klik hier om het overzicht van vergoedingen te downloaden >>


#4 Aanvragen bij bestuur/stichting/organisatie/MT

Je kunt altijd kijken het bestuur/de stichting/organisatie/MT waarvoor je werkt de training of opleiding wil bekostigen. Veel scholingsactiviteiten worden namelijk vergoed, dat merken we dagelijks in de praktijk. Een groot deel van de aanmeldingen kunnen gefactureerd worden bij de organisatie waar de deelnemer werkt. Scholing omvat alle activiteiten die worden verricht in het kader van deskundigheidsbevordering en vergroting van de inzetbaarheid van het personeel.

Scholing kan gericht zijn op:

– het individu; hierbij gaat het om het verbeteren van het functioneren of het breder inzetbaar maken van de medewerker. Dit kun je zelf aanvragen als het om jezelf gaat, je kunt het ook als leidinggevende aanreiken aan je medewerker als je kansen ziet in de verbetering of bredere inzetbaarheid.

– het team, of een deel van het team; ontwikkeling vormt hierbij de drijfveer voor de scholingsactiviteiten. Je kunt zelf als teamlid initiatief nemen, je kunt ook als team een aanvraag doen of juist als leidinggevende een aanvraag doen voor je team.

Volledige vergoeding

Veel besturen/stichtingen/organisaties/MT kennen een terugbetalingsregeling waardoor de volledige kosten van de scholing voor rekening komen van de werkgever. Daarbij worden vaak individuele afspraken tussen werkgever en werknemer schriftelijk vastgelegd. Voor de werkgever kan het gunstig zijn om de scholingskosten te declareren, als kosten op te voeren en het daarom juist in één keer voor een bepaalde datum óf in termijnen te betalen. Dit wordt in onze praktijk vaak gedaan op verschillende manieren, dus daarin kunnen we altijd meedenken in wat handig is.

Scholingsbudget

Werk je in het onderwijs en vraag je een vergoeding voor training of scholing aan bij de stichting? Bedenk dan dat het scholingsbudget wordt ingezet voor opleidingen voor management, voor specifieke schooltaken (bijvoorbeeld ICT/Intern Begeleiders) en voor individuele opleidingen om functioneren of kwaliteit te verbeteren en te bevorderen. Neem dit mee in je aanvraag.

Tips bij aanvraag

Bij een aanvraag is het vaak gewenst om de volgende informatie te geven: (1) omschrijving/inhoud/programma opleiding, (2) aantal personen (met name bij incompany training), (3) start en duur training/opleiding en (4) kosten. Deze informatie staat grotendeels wel bij de verschillende trainingen en opleidingen genoemd. Wil je er graag één brochure van ontvangen of aanvullende informatie, mail dan naar info@hooggevoeligheelgewoon.nl, dan sturen we je dat toe!

Subsidiemogelijkheden

De subsidiemogelijkheden verschillen per provincie. We beschrijven ze hieronder per provincie. Staat jouw provincie er (nog) niet bij? Dan zijn we er misschien mee bezig maar kijk en informeer zelf ook naar de mogelijkheden. Stem met ons af en we zorgen dat die mogelijkheid hier ook komt staan. Tip ons op subsidies die hier nog niet staan! Neem contact met ons op via info@hooggevoeligheelgewoon.nl of bel naar 0570 – 643 053 tijdens kantooruren.


#1 Startversneller: € 2000,- subsidie

De Startversneller helpt je bij een succesvolle start van je eigen bedrijf. Het programma is er voor startende ondernemers in de provincie Gelderland of Overijssel die niet langer dan 5 jaar zijn ingeschreven bij de KvK. Je kunt in aanmerking komen voor een voucher van €1.000,- om te besteden aan business coaching en een tweede voucher van €1.000,- om te besteden aan het volgen van een vakgerichte opleiding. Belangrijke voorwaarde is dat je full time bezig bent met je bedrijf of van plan bent om dat te gaan doen.

Lees hier meer over de voorwaarden van de startversneller >>


Meer informatie, een opleidingsplan samenstellen of even sparren? Mail naar info@hooggevoeligheelgewoon.nl of bel naar 0570 – 643 053 tijdens kantooruren.

Bedankt voor het klikken op de knop!

Mijn naam is Tom van ‘t Zand en ik doe onderzoek naar de website van Hooggevoelig heel gewoon. Om mij te helpen kun je onderstaand formulier invullen.

Alvast bedankt!

 

 

Vraag 1: Met welk doel bezocht je onze website? (meerdere antwoorden mogelijk)

Iets anders:

Vraag 2: Heb je dit doel of deze doelen bereikt?
NeeDeelsJa

Vraag 3: Hoe zou je de tijd die het kostte om dit doel te bereiken omschrijven?
Erg langzaamLangzaamGemiddeldSnelZeer snelIk heb mijn doel(en) niet bereikt

Vraag 4: Hoe zou je het aantal (muis)klikken om je doel te bereiken omschrijven?
Heel veel klikkenVeel klikkenGemiddeld aantal klikkenWeinig klikkenHeel weinig klikken

Vraag 5: Wat vind je van de gebruikersvriendelijkheid van onze website?
Erg gebruikersonvriendelijkGebruikersonvriendelijkNeutraalGebruikersvriendelijkErg gebruikersvriendlijk

Naast deze vragenlijst wil ik ook een liveonderzoek doen. In dit onderzoek wordt de deelnemer gevraagd een scenario te doorlopen op de website. Ik observeer dat en stel na afloop een aantal vragen.

Vraag 6: Mag ik je benaderen met meer informatie over dit liveonderzoek?
Ja, je mag mij benaderen met meer informatie over het liveonderzoek.Nee

Vraag 6a: Wat is je naam?

Vraag 6b: Wat is je E-mailadres?

Vraag 6c: In welke doelgroep van onze website schaar je jezelf?
Professional (werkt met hooggevoelige mensen)Bedrijfsmatige bezoeker (wat kan ik met hooggevoeligheid in mijn bedrijf)Particuliere bezoeker (opzoek naar informatie over hooggevoeligheid)

Heb je verder nog vragen of opmerkingen?

Bedankt voor het invullen van de vragenlijst!

Pin It on Pinterest