fbpx

Hooggevoelig-heel-gewoon

Menu
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in pages
Search in posts

Subsidies & financiering

Je wilt een opleiding doen of training doen, maar dat kost toch altijd wel wat geld. Soms moet je dan kiezen omdat het niet allemaal kan, of stel je het uit omdat het nu financieel niet haalbaar is. Dat is natuurlijk jammer als het gaat om je eigen ontwikkeling en/of kennis en ervaring die je meteen in je werk in kan zetten. Want ook dat is belangrijk. We snappen goed dat geld soms beperkt in wat je zou willen en denken daarom graag met je mee. Er zijn namelijk veel subsidies en financieringsmogelijkheden, maar het is niet altijd even duidelijk. We verdiepen ons er in, zoeken het voor je uit en kijken mee. Hieronder verzamelen we de mogelijkheden die we tot nu toe gevonden hebben. We hebben het onderverdeeld in (1) subsidies en (2) financiering. Dit zal regelmatig uitbreiden.
opleidingsbudget-subsidie-hooggevoeligheelgewoon

SUBSIDIE

Bekijk hieronder je mogelijkheden. 

Vragen of even overleggen? Bijvoorbeeld om een opleidingsplan samen te stellen of te laten weten als je nog andere subsidies kent. Neem contact met ons op, je bent van harte welkom. Mail naar info@hooggevoeligheelgewoon.nl of bel naar 0570 – 643 053 tijdens kantooruren.

#1 Startversneller: € 2000,- subsidie

Ben je minder dan 5 jaar werkzaam als ondernemer in Overijssel of Gelderland en wil je je ondernemerskwaliteiten en-vaardigheden verbeteren dmv coaching of coaching en training/opleiding, dan kun je een mooie subsidie aanvragen via De Startversneller. Tot 80% van de kosten kunnen worden vergoed. Kijk naar de voorwaarden en vraag aan.

Wij zien veel HSP die voor zichzelf beginnen of zijn begonnen de afgelopen paar jaar. Ben jij ook zo’n ondernemer? Zoek je nog naar de balans tussen ondernemen en privé of wil je gerichter ondernemen maar weet je nog niet goed hoe jíj je specifieke kwaliteit goed in kunt zetten? Coaching en training of opleiding werkt! Door middel van deze subsidie kun je nu je eigen passende maatwerkpakket vormgeven.

#2 Upgrade jezelf: € 1.000,- tot € 2.500,- subsidie

Ontwikkelen, dat kan nu met een flinke subsidie van de regio Zwolle. Het programma Upgrade jezelf! van het Ontwikkelfonds Regio Zwolle geeft ruimte aan werkgevers, mkb-er en zzp-er in de regio om te investeren in hun medewerkers. Het gaat om minimaal € 1.000,- en maximaal € 2.500,- per werknemer. Als werkgever kun je maar liefst 20 werknemers gebruik laten maken van deze subsidie en maximaal tot € 25.000,-! Dat is een budget waar je echt een verschil mee kunt maken en waarmee je gemakkelijk investeert in de ontwikkeling van je medewerkers. Aandacht voor duurzame inzetbaarheid is op deze manier binnen handbereik. Benut deze mooie mogelijkheid!

#3 Voucherregeling ondernemerschap: 50% subsidie

Ben jij een MKB-ondernemer in Flevoland die wil investeren in persoonlijke ontwikkeling en meer expertise op het gebied van het begeleiden van hooggevoelige cliënten/leerlingen?

Lees dan even door, want MKB-ondernemers uit Flevoland kunnen 50% van hun investering in het vergroten van kennis en expertise en/of persoonlijke ontwikkeling terugkrijgen.

Dat kan betekenen dat je je dit jaar nog inschrijft voor onze opleiding of training/coaching en kunt starten begin 2020. 

#4 Human Resource regeling: 50% korting op training Hooggevoeligheid

HRM-medewerkers in Drenthe let op! Ook in 2020 kan subsidie aangevraagd worden voor professionalisering en/of duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Is in jouw organisatie al bekend dat een groot deel van het verzuim op grond van stress-klachten vrij eenvoudig aan te pakken is omdat niet-herkende hooggevoeligheid hierbij een rol speelt? Als het antwoord niet een volmondig ja is, dan is een (in-company) opleiding, training of workshop een must om weer up-to-date kennis in huis te hebben. Ook kan het zijn dat je een plan wilt maken om de inzetbaarheid van je hoogsensitieve werknemer te verhogen, maar weet je niet precies hoe. Middels de subsidieregeling kun je nu voor 50% van de kosten inschrijven. Investeren in (h)erkennen en praktisch omgaan met hoogsensitiviteit levert je gegarandeerd veel voordeel. Denk hierbij vooral niet alleen aan verzuimreductie maar ook aan talentontwikkeling.

opleidingsbudget-financiering-hooggevoeligheelgewoon

FINANCIERING

Bekijk hieronder je mogelijkheden. 

Vragen of even overleggen? Bijvoorbeeld om een opleidingsplan samen te stellen of te laten weten als je nog andere subsidies kent. Neem contact met ons op, je bent van harte welkom. Mail naar info@hooggevoeligheelgewoon.nl of bel naar 0570 – 643 053 tijdens kantooruren.

#1 Betalen in termijnen

Nog los van wat voor subisidie en vergoeding je kunt krijgen als je een training bij ons volgt is het goed om te weten dat je altijd kunt betalen in termijnen. Veel mensen kiezen voor 3 of 5 termijnen als ze bijvoorbeeld de Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige kunt doen. Andere mensen kiezen voor een betaling per maand. Je kunt dit zelf bepalen, als je het maar even met ons afstemt. Bij je inschrijving kun je dat als opmerking aangeven. Wil je het graag van te voren afgesproken hebben, dat kan natuurlijk ook! Mail even naar info@hooggevoeligheelgewoon.nl of bel naar 0570 – 643 053 tijdens kantooruren.

#2 Belastingdienst aftrekpost

Studiekosten en andere scholingsuitgaven

Voor al ons opleidingaanbod geldt dat je de kosten kunt aftrekken. De eis daarvoor is dat je volwassen bent en dat de opleiding gericht is op je (toekomstig) beroep. Bekijk meer informatie over deze aftrekpost studiekosten en andere scholingsuitgaven bij de Belastingdienst >>  

Hoe werkt dat? Je telt alle studiekosten bij elkaar op, dus het geld voor de opleiding of training die je kiest en ook bijvoorbeeld boeken die je daarvoor aanschaft. Van dat totaalbedrag moet je de drempel aftrekken van € 250,- euro. Het bedrag dat overblijft kun je als aftrekpost opgeven als je je belastingaangifte doet. Bekijk meer informatie over de berekening van de aftrekpost studiekosten en andere scholingsuitgaven bij de Belastingdienst >> 

#3 Vergoeding vanuit je CAO

We hebben onderzoek gedaan naar de cao’s van de branches die we het meest terug zien komen in onze trainingen en opleidingen. De volgende cao’s beschrijven een vergoeding voor een individueel opleidings- of loopbaanbudget: CAO Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening (Sociaal Werk)/CAO Geestelijke Gezondheidszorg/CAO voor Stichting CJG Rijnmond/CAO Jeugdzorg CAO Ziekenhuizen/CAO Universitair Medisch Centra/CAO Kinderopvang/CAO Primair Onderwijs/CAO Voortgezet Onderwijs/CAO Middelbaar Beroepsonderwijs/CAO Hoger Beroepsonderwijs/CAO ARBO-Unie/CAO VGZ/CAO UWV. Omdat het een hele lap tekst wordt als we alle precieze vergoedingen onder elkaar zetten, hebben we daar een aparte download voor gemaakt. Je kunt er zien wat er in bovenstaande cao’s precies vergoed wordt en waar je dat terug kunt vinden.

#4 Aanvragen bij bestuur/stichting/organisatie/MT

Je kunt altijd kijken of het bestuur, de stichting, organisatie of MT waarvoor je werkt de training of opleiding wil bekostigen. Veel scholingsactiviteiten worden namelijk vergoed, dat merken we dagelijks in de praktijk. Een groot deel van de aanmeldingen kunnen gefactureerd worden bij de organisatie waar de deelnemer werkt. Scholing omvat alle activiteiten die worden verricht in het kader van deskundigheidsbevordering en vergroting van de inzetbaarheid van het personeel. Lees hier meer informatie en tips voor hoe je het beste ondersteuning krijgt voor het investeren in je eigen duurzame inzetbaarheid. 

Pin It on Pinterest