fbpx

Hooggevoelig-heel-gewoon

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

THEMAMODULES

Verrijk je kennis & specialiseer 

In de themamodules

Je merkt dat.. 

Je wilt meer weten over hooggevoeligheid, maar ook over onderwerpen die daaraan raken. Hooggevoeligheid is een eigenschap die samenwerkt met allerlei andere eigenschappen. Daarbij heb je ook te maken met een omgeving, werk en familie. Het is dus zelden zo dat je specifiek alléén maar bezig bent met hoogsensitiviteit. Of hooggevoelige kinderen? Of hoogbegaafdheid? 

Je zou graag willen.. 

Als je met cliënten werkt die hooggevoelig zijn en vastlopen in hun werk, is er vaak ook sprake van (werk)stress. Of misschien herken je elementen van hoogbegaafdheid. Je wilt dan niet alleen inzoomen op hooggevoeligheid maar ook die andere onderwerpen kunnen bespreken en daarin iets bieden. Of je werkt met hooggevoelige kinderen, bijvoorbeeld in het onderwijs of als kindercoach en je ziet kinderen die kenmerken van hooggevoeligheid hebben. Je ziet ze echter ook af en toe flink ontploffen en boos zijn. In een gesprek wil je graag meer bieden dan alleen hooggevoeligheid benoemen. 

Daarom hebben we..

De themamodules bieden antwoorden op deze vragen. Je zoomt in op hooggevoeligheid en een ander onderwerp, met professionele trainers die expert zijn op dát gebied van de themamodule. We verzamelen deze experts zodat we jou kwaliteit en inspiratie kunnen garanderen. Loop niet langer met je vragen maar ga aan de slag met de themamodule(s) en voed jezelf met deze kennis en inspiratie!

Het levert je op .. 

Als je je specialiseert door middel van de themamodule(s) breid je je kennis uit. Je kunt jezelf zichtbaar maken en profileren met deze kennis en verdieping. Werk je bijvoorbeeld bij HRM, dan kun je meer medewerkers bedienen en verder op weg helpen. Werk je in het onderwijs dan kun je meer bieden voor de kinderen en hun ouders. Het gaat niet om differentiatie of hokjes maar juist om een completer beeld creëren. Daarmee kijk je naar de héle mens en integreer je met meer gemak de kennis en ervaring die je al hebt. Bekijk hieronder het aanbod aan themamodules en kies wat je aanspreekt. 

Praktisch aan de slag met Hooggevoelige kinderen

THEMAMODULE

Praktisch en hoe dan? staat deze middag voorop. Voor iedereen die met hooggevoelige kinderen werkt of wil gaan werken. Twee items komen aan bod: (Beweeg)oefeningen met hooggevoelige kinderen en emoties bij hooggevoelige kinderen. Na deze themamodule kun je de volgende dag meteen deze oefeningen aanbieden en het gesprek met ouder en kind aangaan als het gaat om het uiten van hun emoties.

Online beschikbaar
Op locaties in Nederland
kindermodule verdieping optie
themamodule-hooggevoelige-kinderen-hghg (2)

Hooggevoelige Kinderen

THEMAMODULE

Leren om hooggevoelige kinderen te herkennen én tips en tools te kunnen bieden waarmee ze zichzelf leren kennen en verstevigen. Dat doe je in deze module. Je wilt overprikkeling helpen voorkomen én weten wat helpt als een kind wél te vol zit en wat ook juist niet helpt? Na deze module vertel je dit alles gemakkelijker aan een hooggevoelig kind, diens ouders én je collega’s. Geïnspireerd met 2 methodes na een dagdeel of online met een ervaren trainer (uit het vakgebied)? Gegarandeerd!

Online beschikbaar
Op locaties in Nederland

HSP & Hoogbegaafd

Voel jij je door mij begrepen?

Leren én ervaren wat ‘de wereld van de hoogbegaafde’ is, zodat je van daaruit je kennis en (werk)ervaring verrijkt. Na deze module heb je helder wat hoogbegaafdheid wel én niet niet is. Je weet wat je kunt inzetten om een hoogbegaafde cliënt meer ruimte te geven en te helpen aansluiten bij de omgeving. 

Online beschikbaar
Op locaties in Nederland
hsp-hoogbegaafd-hooggevoeligheelgewoon
hsp-trauma-hooggevoeligheelgewoon

HSP & Trauma

THEMAMODULE

Leren wat trauma is, wat dit met je zenuwstelsel en ook met HSP te maken heeft? Hoe trauma doorwerkt in iemands dagelijks leven en wat jij kunt doen (of laten) om iemand te ondersteunen? Na deze module heb je inzicht in de recente theorie over trauma, concrete ervaring opgedaan over de werking van je eigen zenuwstelsel én oefeningen die mensen helpen hun zenuwstelsel te reguleren. Je maakt kennis met het belang van lichaamsgericht en gedoseerd werken wanneer er sprake is van trauma.  

Online beschikbaar
Op locaties in Nederland
hsp-branding

HSP Branding

THEMAMODULE

 

Je volgt de module HSP Branding omdat je, binnen je huidige bedrijf of instelling, aan de slag wilt met hooggevoeligheid maar je weet niet precies hoe. Of misschien wil je starten met je eigen coachpraktijk en ben je op zoek naar een stap-voor-stap aanpak.

Deels Online
Deels op locate
intuitie 2

HSP & Intuïtie

THEMAMODULE

Je volgt deze module omdat je in je begeleiding regelmatig mensen tegenkomt die dingen zien die niet iedereen ziet, dingen voelen die niet iedereen voelt of gewoon wéten terwijl ze rationeel gezien niet zouden kunnen weten.. Je wilt begrijpen en erover kunnen communiceren. In deze module ontdek je dat intuïtie gewoon logisch werkt en een waardevol instrument is om bewuster te kunnen gebruiken.

Online beschikbaar
Op locaties in Nederland
psychopathologie

HSP Psychopathologie

THEMAMODULE

Je volgt de module HSP & Psychopathologie omdat je in je begeleiding regelmatig mensen/cliënten tegenkomt waarbij je je afvraagt of hij/zij wellicht last heeft van psychiatrische problematiek.

Tijdens deze themamodule wordt ingegaan op diverse verklaringsmodellen van psychische stoornissen. Ook kan hooggevoeligheid als verklaringsmodel voor psychopathologie gezien worden. Denk maar eens aan iemand die niet goed in balans kan blijven en depressief raakt of een eetstoornis ontwikkelt.

 

Op locaties in Nederland

Twijfel je nog om mee te doen?

Vul het formulier in en we nemen contact met je op. 

    Ik heb de Privacyverklaring gelezen en geef toestemming voor de verwerking van mijn gegevens.

    Pin It on Pinterest