Voor veel beroepsgroepen hebben we een accreditatie. Want in veel beroepsgroepen kom je hooggevoeligheid tegen. Hier volgen enkele voorbeelden:
- Hooggevoeligheid bij kinderen/jongeren. Bijvoorbeeld leerkrachten en docenten, jeugdzorgmedewerkers en (kinder-)coaches.
- Hoogsensitiviteit in het werkveld, zoals HR-functionarissen en arbeidsdeskundigen.
- In de zorg, bijvoorbeeld fysiotherapeuten, logopedisten en verpleegkundigen. Maar ook psychosociaal-therapeuten, psychologen, artsen en huisartsondersteuners.
- Overige professionals die met mensen te maken hebben.
Zij komen allemaal hoogsensitiviteit tegen in hun werk.
Kijk bij de training die je interesse heeft of jouw beroepsgroep erbij staat. Als dat niet zo is, laat het ons weten. Dan kunnen wij contact opnemen met je beroepsvereniging om accreditatie aan te vragen.
Let op, in veel gevallen is het ook zo dat de beroepsvereniging accreditatie verleent áls een andere vereniging dat ook doet. Bijvoorbeeld: NFG verleent accreditatie voor de opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige omdát SKB de opleiding geaccrediteerd heeft. Check dus bij je beroepsvereniging hoe dat zit of mail ons via info@hooggevoeligheelgewoon.nl, dan kijken we het voor je na. Zo kun je de training of opleiding naar keuze doen en ook nog PE punten krijgen! Dat is mooi meegenomen.
Dagtraining Praktijkgericht werken met Hooggevoeligheid
SKB-F
Toegepast Psychologen
SRVB
VvOCM
NVLF
NVH
NVvE
V&VN
KNGF
Hobeon
ABVC
Registerleraar
NVMBR
OVN
V&VN
LVSC
Ergotherapie Nederland
NWP
ADAP
NVD
NVvO
LV POH GGZ
Let op, in veel gevallen is het ook zo dat de beroepsvereniging accreditatie verleent áls een andere vereniging dat ook doet. Bijvoorbeeld: NFG verleent accreditatie voor de dagtraining omdát SKB de opleiding geaccrediteerd heeft. Check dus bij je beroepsvereniging hoe dat zit of mail ons via info@hooggevoeligheelgewoon.nl, dan kijken we het voor je na.
Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige
SKB-E – 144 studieuren
Registerleraar – 90 RU
SKJ – 118 Punten
LVSC – 4 punten
V&VN | 21 PE
ADAP | 53 PE
EN – 53 punten
VvOCM – 53 punten
NVLF – 53 punten
NVD – 53 punten
NVH – 53 punten
OVN – 53 punten
NVvO – 53 punten
NVvP – 53 punten
NVMBR – 53 punten
Let op, in veel gevallen is het ook zo dat de beroepsvereniging accreditatie verleent áls een andere vereniging dat ook doet. Bijvoorbeeld: NFG verleent accreditatie voor de dagtraining omdát SKB de opleiding geaccrediteerd heeft. Check dus bij je beroepsvereniging hoe dat zit of mail ons via info@hooggevoeligheelgewoon.nl, dan kijken we het voor je na.
NFG – via SKB
LVNG – via SKB
Basistraining Hoogsensitiviteit voor jeugdzorgwerkers
SKJ – 9 Punten
Registerplein – 9,5 punten
Kindermodule Werken met hooggevoelige kinderen
Registerleraar – 4 RU
Studiebijeenkomst Hooggevoeligheid in het onderwijs
Registerleraar – 6 RU
Veel beroepsverenigingen en keurmerken gebruiken een vorm van accreditatie. Medewerkers en deelnemers moeten dan elk jaar een aantal punten halen. Deze punten kunnen zij bijvoorbeeld halen door opleidingen en trainingen te volgen.
Op het gebied van hooggevoeligheid kun je opleidingen en trainingen volgen bij Hooggevoelig heel gewoon. Wij hebben algemene opleidingen, maar ook vakspecifieke trainingen. Lees meer over ons opleidingsinstituutof bekijk het opleidingsaanbod om te zien of er een passende opleiding is. Eerder op deze pagina was al te zien of er een accreditatie is van jouw beroepsgroep of beroepsvereniging.
Nog geen accreditatie?
Staat er nog geen accreditatie voor jouw beroepsvereniging of beroepsgroep bij? Laat het ons dan weten. Dan kunnen wij contact opnemen met je beroepsvereniging om accreditatie aan te vragen.