fbpx Skip to content
logo-hghg-blauw
my-sental-platform
mysental

Meer resultaten

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in pages
Search in posts
Menu

Combideal HOOGGEVOELIGE KINDEREN

Nu tijdelijk onze beide masterclasses over hooggevoelige kinderen voor €445  in plaats van €490

Wat je leert in deze masterclass Hooggevoelige kinderen

Wat je leert in deze masterclass Praktisch aan de slag met hooggevoelige kinderen

Je weet precies wat hooggevoelige kinderen onderscheidt van andere kinderen, wat deze eigenschap inhoudt en hoe je het herkent. Je herkent de kinderen en om alvast iets weg te geven: het zijn niet alleen de stille verlegen kinderen. Ook de kinderen die juist heel aanwezig zijn, druk doen en kunnen ontploffen kunnen hooggevoelig zijn. Je kunt na deze module uitleggen wat, hoe en waarom. 

Je legt gemakkelijk en ontspannen uit wat hooggevoeligheid is. In de eerste plaats aan een hooggevoelig kind. En in de tweede plaats aan je collega’s of ouders van een hooggevoelig kind. Ook als ze er nog niets van weten of sceptisch tegenover staan kun je helder uitleggen wat het is en hoe je het herkent. Het onderwerp dat je eerder liever vermeed, is nu iets wat je graag bespreekt en waarmee je ook aan de slag wilt. O.a. met de methodes die je mee hebt gekregen in de module. 

Je hebt tips en tools in handen (letterlijk met de methodes) waarmee je iets kunt DOEN met en voor hooggevoelige kinderen. Met de hooggevoelige kinderen kun je nu aan de slag om ze te helpen ontspannen, hun ik te versterken en ze tools te geven waarmee ze overprikkeling kunnen voorkomen. Ook als ze toch overprikkeld raken weet je wat je kunt doen om ze te helpen ontspannen. Je hebt ook manieren tot je beschikking om juist met meerdere mensen te werken. Bijvoorbeeld in de klas of in een gezin zodat hooggevoeligheid gewoon wordt, en niet iets speciaals.

Je krijgt minimaal 8 (beweeg)oefeningen aangereikt.
Oefeningen die helpen bij hooggevoelige kinderen die tegen zaken zoals faalangst, zelfvertrouwen en overprikkeling aanlopen. Oefeningen die hun waarde al bewezen hebben. Oefeningen die de trainer zelf al jaren gebruikt in haar praktijk tijdens begeleidingsmomenten met hooggevoelige kinderen en hun ouders.

Per oefening zal het doel worden aangegeven en wanneer je deze oefening kunt inzetten.
Je weet welke oefeningen een kind meer zelfvertrouwen kan geven. Je ervaart welke oefening het kind helpt met opkomen voor zichzelf. Je krijgt werkvormen aangereikt en verwijzingen naar boeken die jou daarbij kunnen ondersteunen. Heerlijk praktisch dus.

Je kunt op kindniveau de emoties uitleggen en bespreekbaar maken.
Je krijgt hiervoor 3 verschillende werkvormen en je zult een aantal boeken zien / horen die jou daarbij kunnen helpen. Het 5 G schema wordt uitgelegd a.d.h.v. een concreet voorbeeld. En je gaat ervaren dat boosheid een uiting is van een onderliggende emotie.

Beide masterclasses over hooggevoelige kinderen

Je leert hooggevoelige kinderen herkennen én tips en tools bieden waarmee ze zichzelf leren kennen en verstevigen. Je kan helpen overprikkeling te voorkomen én weet wat helpt als een kind wél te vol zit. Ook weet je wat juist niet helpt. Na deze masterclasses vertel je dit alles gemakkelijker aan een hooggevoelig kind, de ouders én je collega’s. Geïnspireerd met 2 methodes en een heleboel oefeningen na twee middagen met een ervaren trainer (uit het vakgebied)? Gegarandeerd!

€490 € 445,-

(Btw vrij)


√ 2 middagen op locatie


√ Inclusief het Buitengewoon Mezelf Spel (t.w.v. € 90,75)


√ Inclusief Professionals Pakket Methode: Otto de Octopus (t.w.v. € 60,44)


√ Inclusief arrangement, cursusmap & materiaal


Lea Hendriks Trainer masterclasses Hooggevoelige kinderen

Mijn naam is Lea Hendriks en ik ben meer dan 25 jaar werkzaam in het basisonderwijs. Begonnen als groepsleerkracht, Intern Begeleider en nu als Ambulant Begeleider. Enkele jaren geleden heb ik me gespecialiseerd in hooggevoeligheid. Door de opleiding tot hooggevoeligheids-deskundige bij Hooggevoelig heel gewoon.

In mijn optiek is hooggevoeligheid nog onderbelicht in het onderwijs. Ik merk dat leerkrachten er voor open staan, maar nog niet voldoende weten wat het dan precies is.

Je kan als leerkracht, door de juiste aandacht te geven, de dag voor het hooggevoelige kind helemaal maken. Zie het kind, luister naar het kind en laat hem zelf aangeven wat voor hem werkt. Hierdoor begrijp je zelf het kind beter en voelt het kind zich ook begrepen. Een win-win situatie.

Lea werkt als ambulant begeleider, heeft haar eigen praktijk ‘Lea Hendriks’ en deed o.a. de Opleiding tot Hooggevoeligheidsdeskundige, NLP Practitioner, de training ‘Begrijp en Begeleid hoogsensitieve kinderen’ van Esther Bergsma en train-de-trainer SOS kinderen en emoties van Susan van Asten. Ze geeft trainingen voor Hooggevoelig heel gewoon en is regelmatig te vinden als spreker op congressen. 

Praktische informatie

Over de inhoud van de module

Over de training op locatie

Over de vereisten

Een andere vraag? Je bent van harte welkom!

Contact-hooggevoelig-heel-gewoon

Neem contact op

Pin It on Pinterest