fbpx Skip to content
logo-hghg-blauw
my-sental-platform
mysental

Meer resultaten

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in pages
Search in posts
Menu

Subsidies & financiering

Je wilt graag een opleiding doen op het gebied van hooggevoeligheid, maar hoe betaal je dat? Er zijn verschillende mogelijkheden om jouw opleiding (deels) te financieren, hieronder lees je tips om je opleiding te financieren én je kunt er direct mee beginnen!

#1 Betalen in termijnen

Wat je situatie ook is, je kunt onze opleidingen altijd in termijnen betalen. Hier zitten geen kosten aan verbonden. 

  • De opleiding tot HSP coach kost in totaal € 11.990,-  en dit kan in 10 termijnen van € 1.190,- betaald worden, verdeeld over de 2 jaar die de opleiding duurt.
  • De opleiding tot Hooggevoeligheidsdeskundige kost in totaal € 2.985,- dit kan in 5 termijnen van € 597,- betaald worden, verdeeld over de 7 maanden die de opleiding ongeveer duurt. Je kunt ook bij inschrijving al starten met de 1e termijn en het zo wat meer verspreiden.
  • Ook de andere opleidingen zoals HSP Werkt, de verdiepingsopleidingen en HSP & Intuitie leergang kun je in termijnen betalen. 

Krijg je wat terug van de belasting, benut je je vakantiegeld of vraag een bijdrage voor je verjaardag: door het in termijnen te betalen kun je het op meerdere manieren bij elkaar brengen. 

#2 UWV of gemeente

Heb je een WW- of bijstands- of andere uitkering? Stuur dan jouw contactpersoon een bericht in de Werkmap of neem contact op met jouw contactpersoon bij de gemeente. Jullie kunnen dan samen kijken wat in jouw situatie mogelijk is qua financiering door het UWV of de gemeente. Ook kan je dan mogelijk vrijstelling krijgen van je sollicitatieplicht. We hebben een overeenkomst voor Scholing met het UWV. Ook starten deelnemers regelmatig doordat vanuit subsidie of gemeente de opleiding wordt bekostigd nadat we afstemmen met een offerte.

#3 Vergoeding vanuit je CAO

Veel mensen lezen niet hun CAO van voor tot achter door, terwijl als het over scholing gaat dat toch wel de moeite waard is! In heel veel CAO’s is namelijk opgenomen dat er budgetten zijn voor opleiding, scholing en coaching. Bekijk het dus vooral, stem het af met je manager of juist met P&O of HR, want grote kans dat je leidinggevende er niet eens van op de hoogte is. Hieronder vind je een overzicht van info uit een aantal CAO’s.

#4 Aanvragen bij bestuur/stichting/organisatie/MT

Je kunt altijd kijken of het bestuur, de stichting, organisatie of MT waarvoor je werkt de opleiding wil bekostigen. Veel scholingsactiviteiten worden namelijk vergoed, dat merken we dagelijks in de praktijk. Een groot deel van de aanmeldingen kunnen gefactureerd worden bij de organisatie waar de deelnemer werkt. We geven ook regelmatig offertes uit voor de opleidingen, dus aarzel niet om te vragen! Scholing omvat alle activiteiten die worden verricht in het kader van deskundigheidsbevordering en vergroting van de inzetbaarheid van het personeel.

#5 Subsidie

Er zijn subsidies om je te specialiseren of juist om te scholen naar een ander beroep, bijvoorbeeld dat van HSP Coach. Zeker de afgelopen jaren is er veel gebeurd en veranderd en kiezen veel mensen voor verandering in hun loopbaan. Subsidie kan verstrekt worden door bijvoorbeeld de provincie. Hieronder hebben we een aantal mogelijkheden verzameld. Kijk zelf ook in de buurt en online wat je kunt vinden aan subsidies.

#6 Startversneller: € 2000,- subsidie

Ben je minder dan 5 jaar werkzaam als ondernemer in Overijssel of Gelderland en wil je je ondernemerskwaliteiten en-vaardigheden verbeteren dmv coaching of coaching en training/opleiding, dan kun je een mooie subsidie aanvragen via De Startversneller. Je krijgt dan een voucher voor coaching en voor een opleiding, beide van € 1000,- 

Wij zien veel HSP die voor zichzelf beginnen of zijn begonnen de afgelopen paar jaar. Ben jij ook zo’n ondernemer? Zoek je nog naar de balans tussen ondernemen en privé of wil je gerichter ondernemen maar weet je nog niet goed hoe jíj je specifieke kwaliteit goed in kunt zetten? Coaching en training of opleiding werkt! Door middel van deze subsidie kun je nu je eigen passende maatwerkpakket vormgeven.

#7 Upgrade jezelf: tot € 2.500,- subsidie

Ontwikkelen, dat kan nu met een flinke subsidie van de regio Zwolle. Het programma Upgrade jezelf! van het Ontwikkelfonds Regio Zwolle geeft ruimte aan werkgevers, mkb-er en zzp-er in de regio om te investeren in hun medewerkers of dus zichzelf als zzp-er. Het gaat om maximaal € 2.500,- per werknemer. Als werkgever kun je maar liefst maximaal tot € 20.000,- aanvragen! Dat is een budget waar je echt een verschil mee kunt maken en waarmee je gemakkelijk investeert in de ontwikkeling van je medewerkers. Aandacht voor duurzame inzetbaarheid is op deze manier binnen handbereik. Benut deze mooie mogelijkheid!

#8 Human Resource regeling: 50% korting op Opleidingen

HRM-medewerkers in Drenthe let op! Ook in 2023 kan subsidie aangevraagd worden voor professionalisering en/of duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Is in jouw organisatie al bekend dat een groot deel van het verzuim op grond van stress-klachten vrij eenvoudig aan te pakken is omdat niet-herkende hooggevoeligheid hierbij een rol speelt? Als het antwoord niet een volmondig ja is, dan is een opleiding een must om weer up-to-date kennis in huis te hebben. We kunnen als onafhankelijke partij training (in-company) bieden op het gebied van talentontwikkeling, sensitiviteit en sensitief talent. Neem contact met ons op voor meer mogelijkheden.

#10 Groei Vooruit! loopbaancoaching en scholing

Groei Vooruit is een initiatief in Regio Zwolle van 21 gemeenten, 4 provincies en het Rijk, in samenwerking met partners als FNV, CNV, VNO-NCW, MKB-Nederland Regio Zwolle, onderwijsinstellingen, Leerwerkloket, SBB, Randstad en het UWV. Met dit initiatiefkrijg je als inwoner van Regio Zwolle gratis en vrijblijvend ondersteuning bij je werk. Bijvoorbeeld door je de kans te geven jezelf om of bij te scholen. Zodat je een stap kunt zetten op de arbeidsmarkt of kunt groeien in je werk. Of zodat je door kunt groeien naar werk in een sector die beter bij je past of waarin meer werkgelegenheid te vinden is. We hebben contracten voor coaching en scholing met UWV en bieden loopbaancoaching. 

#10 Andere RMT's bij jou in de buurt

Groei Vooruit in Zwolle is één van de vele Regionale Mobiliteit Teams (RMT’s) die door heel Nederland opgezet zijn. We werken ze hier nog verder uit en zoeken of hebben al contacten daar, maar hier vind je in de tussentijd het overzicht van Nederland en dan kun je al kijken wie daar in de buurt zit. 

Goed om te weten is dat we voor zowel loopbaancoaching, re-integratie als scholing verbonden zijn aan de RMT’s. We hebben namelijk o.a. met UWV daar overeenkomsten voor dus dat kunnen we bieden. Daarnaast bieden we regelmatig op offertebasis en met bijvoorbeeld een scholingsvoucher de mogelijkheid om een opleiding en/of coaching gefinancierd te krijgen vanuit het RMT. We helpen je graag bij het onderbouwen van je plan en aanleveren van de benodigde info! Neem contact met ons op daarvoor. 

Vragen?

Vul het formulier in en we nemen binnen twee werkdagen contact met je op. 

    Pin It on Pinterest