fbpx Skip to content

Hooggevoelig-heel-gewoon

Menu

Meer resultaten

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in pages
Search in posts

Subsidies & financiering

Je wilt graag een opleiding doen op het gebied van hooggevoeligheid, maar hoe betaal je dat? Er zijn verschillende mogelijkheden om jouw opleiding (deels) te financieren, hieronder lees je tips om je opleiding te financieren én je kunt er direct mee beginnen!

#1 Betalen in termijnen

Wat je situatie ook is, je kunt onze opleidingen altijd in termijnen betalen. Hier zitten geen kosten aan verbonden. 

  • De opleiding tot HSP coach kost in totaal € 11.990,- dit kan in 10 termijnen van € 1.190,- betaald worden, verdeeld over de 2 jaar die de opleiding duurt.
  • De opleiding tot Hooggevoeligheidsdeskundige kost in totaal € 2.885,- dit kan in 5 termijnen van € 577,- betaald worden, verdeeld over de 6 maanden die de opleiding ongeveer duurt. Je kunt ook bij inschrijving al starten met de 1e termijn en het zo wat meer verspreiden.

Krijg je wat terug van de belasting, benut je je vakantiegeld of vraag een bijdrage voor je verjaardag: door het in termijnen te betalen kun je het op meerdere manieren bij elkaar brengen. 

#2 STAP-Budget

€1000 subsidie van het uwv

STAP-budget is een nieuwe vergoeding voor scholing en staat voor Stimulering van de ArbeidsmarktPositie. Met dit budget kunt u uw positie op de arbeidsmarkt verbeteren. U kunt een vergoeding van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen om te gebruiken voor scholing. 

#3 UWV of gemeente

Heb je een WW- of bijstands- of andere uitkering? Stuur dan jouw contactpersoon een bericht in de Werkmap of neem contact op met jouw contactpersoon bij de gemeente. Jullie kunnen dan samen kijken wat in jouw situatie mogelijk is qua financiering door het UWV of de gemeente. Ook kan je dan mogelijk vrijstelling krijgen van je sollicitatieplicht.

#4 Vergoeding vanuit je CAO

Veel mensen lezen niet hun CAO van voor tot achter door, terwijl als het over scholing gaat dat toch wel de moeite waard is! In heel veel CAO’s is namelijk opgenomen dat er budgetten zijn voor opleiding, scholing en coaching. Bekijk het dus vooral, stem het af met je manager of juist met P&O of HR, want grote kans dat je leidinggevende er niet eens van op de hoogte is. Hieronder vind je een overzicht van info uit een aantal CAO’s.

#5 Aanvragen bij bestuur/stichting/organisatie/MT

Je kunt altijd kijken of het bestuur, de stichting, organisatie of MT waarvoor je werkt de opleiding wil bekostigen. Veel scholingsactiviteiten worden namelijk vergoed, dat merken we dagelijks in de praktijk. Een groot deel van de aanmeldingen kunnen gefactureerd worden bij de organisatie waar de deelnemer werkt. We geven ook regelmatig offertes uit voor de opleidingen, dus aarzel niet om te vragen! Scholing omvat alle activiteiten die worden verricht in het kader van deskundigheidsbevordering en vergroting van de inzetbaarheid van het personeel. Lees hier meer informatie en tips voor hoe je het beste ondersteuning krijgt voor het investeren in je eigen duurzame inzetbaarheid. 

#6 Subsidie

Er zijn subsidies om je te specialiseren of juist om te scholen naar een ander beroep, bijvoorbeeld dat van HSP Coach. Zeker het afgelopen jaar is er veel gebeurd en veranderd door Corona en kiezen veel mensen voor verandering in hun loopbaan. Subsidie kan verstrekt worden door bijvoorbeeld de provincie. Hier hebben we een aantal mogelijkheden verzameld. 

Vragen?

Vul het formulier in en we nemen binnen twee werkdagen contact met je op. 

    Pin It on Pinterest