fbpx Skip to content

Hooggevoelig-heel-gewoon

Menu

Meer resultaten

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in pages
Search in posts

THEMAMODULES

Praktisch aan de slag met Hooggevoelige kinderen

Praktisch en hoe dan? staat deze middag voorop. Voor iedereen die met hooggevoelige kinderen werkt of wil gaan werken. Twee items komen aan bod: (Beweeg)oefeningen met hooggevoelige kinderen en emoties bij hooggevoelige kinderen. Na deze themamodule kun je de volgende dag meteen deze oefeningen aanbieden en het gesprek met ouder en kind aangaan als het gaat om het uiten van hun emoties.

Op locaties in Nederland

Hooggevoelige Kinderen

Leren om hooggevoelige kinderen te herkennen én tips en tools te kunnen bieden waarmee ze zichzelf leren kennen en verstevigen. Dat doe je in deze module. Je wilt overprikkeling helpen voorkomen én weten wat helpt als een kind wél te vol zit en wat ook juist niet helpt? Na deze module vertel je dit alles gemakkelijker aan een hooggevoelig kind, diens ouders én je collega’s. Geïnspireerd met 2 methodes na een dagdeel of online met een ervaren trainer (uit het vakgebied)? Gegarandeerd!

Op locaties in Nederland

HSP & Hoogbegaafd

Leren én ervaren wat ‘de wereld van de hoogbegaafde’ is, zodat je van daaruit je kennis en (werk)ervaring verrijkt. Na deze module heb je helder wat hoogbegaafdheid wel én niet niet is. Je weet wat je kunt inzetten om een hoogbegaafde cliënt meer ruimte te geven en te helpen aansluiten bij de omgeving. 

Op locaties in Nederland

HSP & Stress

In deze training leer je hoe het zenuwstelsel reageert op stressoren, wat maakt dat HSP vaak trauma-gerelateerde symptomen ervaren én vooral wat je kunt doen om je interventies bij HSP traumasensitief in te zetten.

Op locaties in Nederland

HSP Branding

Je volgt de module HSP Branding omdat je, binnen je huidige bedrijf of instelling, aan de slag wilt met hooggevoeligheid maar je weet niet precies hoe. Of misschien wil je starten met je eigen coachpraktijk en ben je op zoek naar een stap-voor-stap aanpak.

Deels op lociate

HSP & Intuïtie

Je volgt deze module omdat je in je begeleiding regelmatig mensen tegenkomt die dingen zien die niet iedereen ziet, dingen voelen die niet iedereen voelt of gewoon wéten terwijl ze rationeel gezien niet zouden kunnen weten.. Je wilt begrijpen en erover kunnen communiceren. In deze module ontdek je dat intuïtie gewoon logisch werkt en een waardevol instrument is om bewuster te kunnen gebruiken.

Op locaties in Nederland

HSP & Psychopathologie

Tijdens deze themamodule wordt ingegaan op diverse verklaringsmodellen van psychische stoornissen. Ook kan hooggevoeligheid als verklaringsmodel voor psychopathologie gezien worden. Denk maar eens aan iemand die niet goed in balans kan blijven en depressief raakt of een eetstoornis ontwikkelt.

Op locaties in Nederland

HSP & Lichaam

Na deze training weet je hoe het zenuwstelsel in elkaar zit. We staan stil bij de samenhang tussen fysiologie (lichaam), psychologie en de sociale interacties in het dagelijks leven. Door de praktische insteek neem je veel aanknopingspunten, tips en tools mee die je direct in kunt zetten.

Op locaties in Nederland

Twijfel je nog om mee te doen?

Vul het formulier in en we nemen contact met je op. 

    Pin It on Pinterest