fbpx Skip to content

Hooggevoelig-heel-gewoon

Menu

Meer resultaten

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in pages
Search in posts

HOOGGEVOELIGE KINDEREN

Masterclass

Wil je hooggevoelige kinderen herkennen én tips en tools kunnen bieden waarmee ze zichzelf leren kennen en verstevigen? En wil je kunnen helpen overprikkeling te voorkomen én weten wat helpt als een kind wél te vol zit en wat ook juist niet helpt? Na deze masterclass vertel je dit alles gemakkelijker aan een hooggevoelig kind, de ouders én je collega’s. Geïnspireerd met kennis, ervaring én 2 methodes na deze masterclass met een ervaren trainer (uit het vakgebied)? Gegarandeerd!

Herken je dit?

Je loopt er tegenaan dat ..

Hooggevoelige kinderen, je denkt ze wel te herkennen maar ook kun je je vinger er niet echt op leggen wat het precies is. Zijn het alleen de stille verlegen kinderen? Of ook de drukke aanwezige kinderen? Hoe leg je hoogsensitiviteit uit in een paar zinnen aan je (sceptische) collega’s en ouders van een hooggevoelig kind? Een hoop vragen en maar weinig antwoorden. Je kunt er natuurlijk veel over lezen, en er is van alles op dit gebied te vinden, maar waar begin je? 

In de masterclass ‘Hooggevoelige kinderen’ leer je hoe je deze kinderen herkent, hoe het werkt, wat ze helpt en wat ook echt niet helpt. Je komt gegarandeerd met woorden én praktische tips en tools thuis. Heel letterlijk, want je krijgt twee methodes – Buitengewoon Mezelf Spel en Otto de Octopus handpop + handleidingen – die je meteen in kunt zetten! En dit alles met een trainer die veel ervaring heeft met kinderen, en zich richt op hooggevoelige kinderen. Wanneer ga jij aan de slag?

Je hebt wel gehoord van hooggevoeligheid en denkt het te herkennen bij de kinderen in je klas, school of praktijk. Maar hoe weet je nu eigenlijk of het dat écht is? Wanneer is er sprake van HSP en wanneer niet. Zijn het alleen de verlegen, stille kinderen of ook juist de drukke, aanwezige kinderen? Eigenlijk heb je geen idee.

Het lukt je niet om in één zin hooggevoeligheid uit te leggen aan je collega’s of ouders van een hooggevoelig kind. Voor je het weet verval je snel in een vage uitleg, betoog, verdediging of zwak je het juist af. Hopend dat er geen vragen gesteld worden, want wat als je het antwoord niet weet? Kortom, het wordt een lastig onderwerp om uit te leggen waardoor je het liever vermijdt. Maar wat doe je dan voor het hooggevoelige kind?

Hooggevoelige kinderen herkennen is één ding, maar vervolgens ook iets kunnen DOEN is iets anders. Maar dat doe je wel het liefst. Want op het moment dat zo’n kind overprikkeld raakt, moe is en tranen met tuiten huilt uit verdriet of boosheid, dan wil je iets doen. Je wilt helpen, troosten, ondersteunen en het de volgende keer aan zien komen en voor zijn. Maar hoe dan? Je hebt geen idee waar je moet beginnen. Wat helpt en wat juist niet?

Dan is deze Masterclass Hooggevoelige Kinderen iets voor jou! Specialiseer je in Hooggevoelige Kinderen

Hoe zou het zijn als je?

Resultaat van de masterclass hooggevoelige kinderen

Na deze masterclass herken je hooggevoelige kinderen, ken je de kenmerken, weet je wat ze nodig hebben en wat juist niet helpt. Je kunt de verschillende types herkennen en kijkt naar wat er achter het gedrag zit. Dit alles leg je gemakkelijker uit aan een hooggevoelig kind zelf, maar ook aan diens ouders of je (sceptische) collega’s. 

Je werkt dit door in één middag op een trainingslocatie óf online in 2x een avond van 2 uur. Dat is dus handig te combineren met je werkweek. Je krijgt gegarandeerd woorden én praktische tips en tools. Heel letterlijk, want je krijgt 2 methodes thuis die je meteen in kunt zetten. En dit alles met een ervaren trainer. Deze themamodule levert je veel op!

Om tijdens de masterclass meteen in te kunnen zoomen op wat je praktisch kunt doen met hooggevoelige kinderen, verwachten we dat je op de hoogte bent van de basis van hooggevoeligheid. Dat betekent dat je weet wat het is en in grote lijnen weet hoe het werkt, hoe je het herkent en wat kenmerken zijn. Tijdens deze masterclass gaan we namelijk niet heel diep in op deze informatie, maar gaan we snel aan de slag. Leg eerst de basis met de (gratis) online module HSP introductie.

Je weet precies wat hooggevoelige kinderen onderscheidt van andere kinderen, wat deze eigenschap inhoudt en hoe je het herkent. Je herkent de kinderen en om alvast iets weg te geven: het zijn niet alleen de stille verlegen kinderen. Ook de kinderen die juist heel aanwezig zijn, druk doen en kunnen ontploffen kunnen hooggevoelig zijn. Je kunt na deze module uitleggen wat, hoe en waarom. 

Je legt gemakkelijk en ontspannen uit wat hooggevoeligheid is. In de eerste plaats aan een hooggevoelig kind. En in de tweede plaats aan je collega’s of ouders van een hooggevoelig kind. Ook als ze er nog niets van weten of sceptisch tegenover staan kun je helder uitleggen wat het is en hoe je het herkent. Het onderwerp dat je eerder liever vermeed, is nu iets wat je graag bespreekt en waarmee je ook aan de slag wilt. O.a. met de methodes die je mee hebt gekregen in de module. 

Je hebt tips en tools in handen (letterlijk met de methodes) waarmee je iets kunt DOEN met en voor hooggevoelige kinderen. Met de hooggevoelige kinderen kun je nu aan de slag om ze te helpen ontspannen, hun ik te versterken en ze tools te geven waarmee ze overprikkeling kunnen voorkomen. Ook als ze toch overprikkeld raken weet je wat je kunt doen om ze te helpen ontspannen. Je hebt ook manieren tot je beschikking om juist met meerdere mensen te werken. Bijvoorbeeld in de klas of in een gezin zodat hooggevoeligheid gewoon wordt, en niet iets speciaals.

Wat vinden zij?

Deze mensen gingen jou voor
en delen hun ervaring

Themamodule Hooggevoelige Kinderen

“Heel fijn hoe Lea heel veel praktische tips en tools zo uit haar mouw schudt.”

“Ik kwam met veel vragen en vond HSP nog wat vaag. Ik ging naar huis met meer antwoorden en vooral ook veel tips. Het is nu niet meer vaag.”

“Lea weet veel van HSP, maar heeft ook ervaring in het onderwijs. Ze spreekt ‘onze’ taal waardoor het makkelijk praten is en ze begrijpt wat er mogelijk én gewoon onmogelijk is. En dáár heeft ze dan tips voor. Ideaal.”

MASTERCLASS
HOOGGEVOELIGE KINDEREN

Je leert hooggevoelige kinderen herkennen én tips en tools bieden waarmee ze zichzelf leren kennen en verstevigen. Je kan helpen overprikkeling te voorkomen én weet wat helpt als een kind wél te vol zit. Ook weet je wat juist niet helpt. Na deze masterclass vertel je dit alles gemakkelijker aan een hooggevoelig kind, de ouders én je collega’s. Geïnspireerd met 2 methodes na een middag met een ervaren trainer (uit het vakgebied)? Gegarandeerd!

€ 295,-

(Btw vrij)


√ 1 middag op locatie


√ Inclusief het Buitengewoon Mezelf Spel (t.w.v. € 90,75)


√ Inclusief Professionals Pakket Methode: Otto de Octopus (t.w.v. € 60,44)


√ Inclusief arrangement, cursusmap & materiaal


Je leert tijdens deze masterclass de volgende elementen zitten in de masterclass Hooggevoelig Kinderen

Een stevig fundament in de wetenschap vinden we belangrijk, zeker als het gaat om HSP. Dit is de basis van onze werkwijze en ons aanbod. We zijn verbonden aan een aantal universiteiten zodat we op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

Wetenschappelijke basis

Een stevig fundament in de wetenschap vinden we belangrijk, zeker als het gaat om HSP. Dit is de basis van onze werkwijze en ons aanbod. We zijn verbonden aan een aantal universiteiten zodat we op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.
Praktisch aan de slag kunnen en vooral DOEN, daar geloven we in. Dit merk je ook tijdens deze themamodule. Kennis is belangrijk als basis, maar als je hooggevoelige kinderen begeleidt, wil je aan de slag kunnen met tips, tools en oefeningen.

Tips, tools & oefeningen

Praktisch aan de slag kunnen en vooral DOEN, daar geloven we in. Dit merk je ook tijdens deze themamodule. Kennis is belangrijk als basis, maar als je hooggevoelige kinderen begeleidt, wil je aan de slag kunnen met tips, tools en oefeningen.
Practice what you preach - dat vinden we belangrijk. Lea deed zelf de opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige en is ervaringsdeskundige. Ze werkt al ruim 25 jaar in het onderwijs 
en sluit dus heel goed aan bij elke deelnemer.

Ervaren trainer

Practice what you preach – dat vinden we belangrijk. Lea deed zelf de opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige en is ervaringsdeskundige. Ze werkt al ruim 25 jaar in het onderwijs en sluit dus heel goed aan bij elke deelnemer.
Werk je met een onderwerp als hooggevoeligheid, dan is de persoonlijke 'touch' vanzelfsprekend vinden wij. Eigenlijk is alles wat we doen maatwerk. Elke training en elke groep is anders, en vraagt om flexibiliteit en kijken wat er leeft en nodig is.

Persoonlijke aanpak

Werk je met een onderwerp als hooggevoeligheid, dan is de persoonlijke ‘touch’ vanzelfsprekend vinden wij. Eigenlijk is alles wat we doen maatwerk. Elke training en elke groep is anders, en vraagt om flexibiliteit en kijken wat er leeft en nodig is.
Eigen verantwoordelijkheid en praktisch vinden we belangrijk. Hooggevoelige kinderen zijn niet gebaat bij een uitzonderingspositie. Daarom is de insteek juist ermee omgaan ín de klas, niet allerlei aanpassingen omdat HSP speciaal is. Het is immers heel gewoon.

Praktische, nuchtere aanpak

Eigen verantwoordelijkheid en praktisch vinden we belangrijk. Hooggevoelige kinderen zijn niet gebaat bij een uitzonderingspositie. Daarom is de insteek juist ermee omgaan ín de klas, niet allerlei aanpassingen omdat HSP speciaal is. Het is immers heel gewoon.
Iedere deelnemer heeft een andere achtergrond en werkervaring. Ook ervaart iedereen oefeningen anders. In de groep leer je veel van elkaar, de ervaringen wissel je met elkaar uit. Je kunt je casuïstiek bespreken en benut ieders professionaliteit.

Leren van elkaar

Iedere deelnemer heeft een andere achtergrond en werkervaring. Ook ervaart iedereen oefeningen anders. In de groep leer je veel van elkaar, de ervaringen wissel je met elkaar uit. Je kunt je casuïstiek bespreken en benut ieders professionaliteit.

Inclusief methode #1:

Buitengewoon Mezelf Spel

Een heel complete en veelzijdige methode voor het (hoog)gevoelige kind om zichzelf op een positieve en praktische wijze te leren kennen door middel van psycho-educatie en creativiteit. Je kunt het als coach, begeleider of ouder inzetten om de ik-ontwikkeling te versterken. Je kunt het verdiepen en uitbreiden zover als je wilt en wat bij het kind of de vragen past. Het spel bestaat uit 36 kaarten en een handleiding met verdiepende opdrachten en aanvullingen. Deze methode is zowel in de groep als individueel in te zetten. 

Bij deze module ontvang je deze methode (t.w.v. € 90.75) gratis!

Inclusief methode #2:

Otto de Octopus Professionals pakket

Het Otto de Octopus Professionals Pakket bestaat uit de Otto de Octopus handpop en een bijbehorende handleiding. Otto ondersteunt in het werken met hooggevoelige kinderen. De bijbehorende handleiding geeft informatie over hooggevoeligheid en het werken met deze handpop. Daarnaast staan er oefeningen en gespreksonderwerpen in. Er wordt onder andere gewerkt aan de ik-ontwikkeling. Deze methode is zowel in de groep als individueel in te zetten.

Bij deze module ontvang je deze methode (t.w.v. € 60.44) gratis!

Lea Hendriks Trainer masterclass Hooggevoelige kinderen

Mijn naam is Lea Hendriks en ik ben meer dan 25 jaar werkzaam in het basisonderwijs. Begonnen als groepsleerkracht, Intern Begeleider en nu als Ambulant Begeleider. Enkele jaren geleden heb ik me gespecialiseerd in hooggevoeligheid. Door de opleiding tot hooggevoeligheids-deskundige bij Hooggevoelig heel gewoon.

In mijn optiek is hooggevoeligheid nog onderbelicht in het onderwijs. Ik merk dat leerkrachten er voor open staan, maar nog niet voldoende weten wat het dan precies is.

Je kan als leerkracht, door de juiste aandacht te geven, de dag voor het hooggevoelige kind helemaal maken. Zie het kind, luister naar het kind en laat hem zelf aangeven wat voor hem werkt. Hierdoor begrijp je zelf het kind beter en voelt het kind zich ook begrepen. Een win-win situatie.

Lea werkt als ambulant begeleider, heeft haar eigen praktijk ‘Lea Hendriks’ en deed o.a. de Opleiding tot Hooggevoeligheidsdeskundige, NLP Practitioner, de training ‘Begrijp en Begeleid hoogsensitieve kinderen’ van Esther Bergsma en train-de-trainer SOS kinderen en emoties van Susan van Asten. Ze geeft trainingen voor Hooggevoelig heel gewoon en is regelmatig te vinden als spreker op congressen. 

Kies hier jouw training Je kiest zelf welke datum en locatie goed bij jou past!

november 2023
Geen evenementen gevonden!

Praktische informatie & veelgestelde vragen

Duur

1 middag op locatie 

Investering

€ 295,- btw vrij all-in

Diploma

Certificaat

Extra's

Inclusief 2 methodes

Op locatie

Beschikbaar

Praktische informatie

Over de inhoud van de module

Over de training op locatie

Tijdens de trainingen op de locaties nemen we de maatregelen rondom het coronavirus in acht, we stemmen regelmatig af met de locatie over hygiene, 1,5 meter en de andere richtlijnen die RIVM voorschrijft. De trainingsgroepen bestaan daarom uit maximaal 8 deelnemers. Heb je hier vragen over, stel ze gerust. 

Over de training online

Over de vereisten

Over de module 

Een andere vraag? Je bent van harte welkom!

Contact-hooggevoelig-heel-gewoon

Neem contact op

Zij gingen jou voor deze bedrijven ondersteunden hun medewerkers bij het volgen van deze Themamodule Hooggevoelige Kinderen

STIP-hooggevoeligheelgewoon (1)
swv rijnstreek-hooggevoeligheelgewoon
ggd-hooggevoeligheelgewoon
gemeente-ede-hooggevoeligheelgewoon
cjg-hooggevoeligheelgewoon
roessingh-hooggevoeligheelgewoon
gemeente-hellendoorn-hooggevoeligheelgewoon

Twijfel je nog om mee te doen?

Vul het formulier in en we nemen binnen twee werkdagen contact met je op. 

    Pin It on Pinterest