fbpx Skip to content
logo-hghg-blauw
my-sental-platform
mysental

Meer resultaten

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in pages
Search in posts
Menu

HSP & HOOGBEGAAFD

Masterclass

Wil je leren én ervaren wat ‘de wereld van de hoogbegaafde’ is, zodat je van daaruit je kennis en (werk)ervaring verrijkt? Na deze masterclass heb je helder wat hoogbegaafdheid wel én niet is. Je weet wat je kunt inzetten om een hoogbegaafde cliënt meer ruimte te geven en helpen aansluiten bij de omgeving. 

Herken je dit?

Je loopt er tegenaan dat ..

De term hoogbegaafdheid je tegelijkertijd een ongemakkelijk gevoel geeft als je nieuwsgierig maakt. Je wilt namelijk wel weten wat het inhoudt, wat je kunt inzetten om iemand te helpen en wat ook juist niet helpt. Maar je loopt er ook tegenaan dat hoogbegaafdheid een beeld oproept van een nerd, iemand die goed kan leren, heel slim is en alles beter weet. Klopt dat beeld? Wat kun je dóen met hoogbegaafdheid en voor een hoogbegaafde cliënt? 

Je weet niet precies wat hoogbegaafdheid is, hebt er wel een beeld bij maar klopt dat? 
Betekent hoogbegaafd ook dat je goed kunt leren? Klopt het beeld van een nerd of professor? We kunnen je nu al zeggen dat dat een eenzijdig beeld is. Maar wat is het dan wel? En hoe plaats je een begrip als hoogbegaafdheid in het kader van je huidige kennis en (werk)ervaring? 

Als je hoogbegaafdheid herkent, is het de vraag wat je kunt DOEN om ruimte te creëren waardoor het een talent kan worden.
Wat zet je in, wat helpt en welke tips kun je je hoogbegaafde cliënt meegeven? Hier wil je graag antwoord op zodat je wat kunt betekenen.

Je wilt graag diegene helpen aansluiten bij de omgeving maar weet niet waar je begint. 
Vanuit je huidige kennis en (werk)ervaring kun je wellicht een aantal dingen bedenken die helpen bij communicatie. Maar werken die ook voor een hoogbegaafde? En wat helpt juist niet? Je wilt graag helpen bij het aansluiten zodat diegene zich minder alleen voelt, maar waar begin je?

Dan is deze masterclass iets voor jou! Verdiep je in HSP & hoogbegaafdheid

Wat zeggen anderen?

testimonial-stars

“Had ik maar eerder geweten dat ik HB en HSP ben!”

“Heel erg inspirerend, de tijd vloog voorbij!”

“Ik had veel aan de voorbeelden, lijstjes, aanvullingen en presentatie. Boeiend en veel info waar je veel aan hebt.”

“Ik raad dit aan omdat het een mooi punt van herkenning kan zijn voor jezelf en/of je omgeving”

Hoe zou het zijn als je?

Resultaat van de masterclass

In deze masterclass neemt Arja je mee in ‘de wereld van de hoogbegaafde’ waardoor je niet alleen luistert maar ook ervaart. Hierdoor is het gemakkelijker om te combineren en integreren. Je verrijkt je kader van kennis en (werk)ervaring in het begeleiden van anderen, zonder dat je compleet nieuwe methodes moet inzetten. Na de masterclass herken je hoogbegaafdheid en kijk je er vast anders tegenaan dan je nu doet.

Om tijdens de masterclass meteen in te kunnen zoomen op hoogbegaafdheid, verwachten we dat je op de hoogte bent van de basis van HSP. Dat betekent dat je weet wat het is en in grote lijnen weet hoe het werkt, hoe je het herkent en wat kenmerken zijn. Tijdens deze masterclass gaan we namelijk niet heel diep in op deze informatie, maar gaan we snel aan de slag. Je kunt daarvoor de online module HSP introductie bekijken. Je vindt deze module hier.

Je herkent hoogbegaafdheid, en kunt dit breed bekijken vanuit je huidige kennis en (werk)ervaring. Door een ander begripskader bedenk je na deze module zelf creatieve oplossingen om je cliënt te begeleiden om meer balans te krijgen in diens leven. Je zet zo je huidige kennis en ervaring in en combineert dat met hetgeen je in de module hebt geleerd en ervaren. 

De ruimte die nodig is om hoogbegaafd talent te ontwikkelen kun je creëren. 
Je hebt aanknopingspunten, tips en tools waardoor je je cliënt verder helpt. De ruimte die hij nodig heeft kun je helpen creëren. Daardoor kan hij of zij het talent gaan ontwikkelen en inzetten. Uiteindelijk heeft niet alleen je cliënt daar baat bij, maar profiteert de (werk)omgeving daarvan mee! Immers een hoogbegaafde in zijn kracht heeft vele talenten die voor een bedrijf van doorslaggevend belang kunnen zijn. 

Kunt de hoogbegaafde helpen bij het aansluiten bij de omgeving.
Doordat je je kader hebt uitgebreid met kennis en ervaring over hoogbegaafdheid, kun je dat ook doen voor je hoogegaafde client. Je kunt erover vertellen en makkelijker inleven hoe zij het beleeft. Vaak is er sprake van het gevoel van anders en alleen zijn en niet aansluiten bij collega’s. Als je hier meer inzicht in hebt kun je diegene ook helpen om weer aan te sluiten bij de omgeving. 

HSP & HOOGBEGAAFD
MASTERCLASS


Leren én ervaren wat ‘de wereld van de hoogbegaafde’ is, zodat je van daaruit je kennis en (werk)ervaring verrijkt. Na deze middag heb je helder wat hoogbegaafdheid wel én niet niet is. Je weet wat je kunt inzetten om een hoogbegaafde cliënt meer ruimte te geven en helpen aansluiten bij de omgeving. 

€ 195,-

(Btw vrij)


√ 1 middag op locatie


√ (h)erkenning vanuit theorie en praktische toepassing


√ Inclusief mooie modulehandleiding, handig naslagwerk


√ Gegeven en geinspireerd door een doorgewinterde trainer en coach op het gebied van hoogbegaafdheid

Je leert tijdens deze masterclass de volgende elementen zitten in deze masterclass

Een theoretische onderbouwing van hoogbegaafdheid op grond van het Delphimodel, hierin wordt uitgegaan van hoogbegaafdheid in combinatie met hooggevoeligheid.

Theoretische onderbouwing

Een theoretische onderbouwing van hoogbegaafdheid op grond van het Delphimodel, hierin wordt uitgegaan van hoogbegaafdheid in combinatie met hooggevoeligheid.
Je leert ervaringsgericht op zowel professioneel als persoonlijk niveau. Doordat je de werkvormen zelf ervaart, combineer en integreer je het met je bestaande kennis en (werk)ervaring.

Ervaringsgerichte oefeningen

Je leert ervaringsgericht op zowel professioneel als persoonlijk niveau. Doordat je de werkvormen zelf ervaart, combineer en integreer je het met je bestaande kennis en (werk)ervaring.
Je krijgt inzicht in wat het betekent om HSP en hoogbegaafd te zijn. Wat zijn kenmerken, wat komt erbij kijken? En hoe vertel je erover in je (werk)omgeving?

Woorden

Je krijgt inzicht in wat het betekent om HSP en hoogbegaafd te zijn. Wat zijn kenmerken, wat komt erbij kijken? En hoe vertel je erover in je (werk)omgeving?
Wat zijn de praktische gevolgen van HSP en hoogbegaafd zijn? Is dat per definitie positief of is er wat nodig om dat als talent in te zetten? Daar ga je mee aan de slag.

Implicaties

Wat zijn de praktische gevolgen van HSP en hoogbegaafd zijn? Is dat per definitie positief of is er wat nodig om dat als talent in te zetten? Daar ga je mee aan de slag.
Wat helpt praktisch, wat kun je DOEN? Die vraag willen we graag beantwoord zien na deze module. Hoe help je het hoogbegaafde talent tot bloei komen? Je leert het in de masterclass.

Tips & tools

Wat helpt praktisch, wat kun je DOEN? Die vraag willen we graag beantwoord zien na deze module. Hoe help je het hoogbegaafde talent tot bloei komen? Je leert het in de masterclass.
Doordat je de module in een groep doet en niet via e-learning bijvoorbeeld, ontmoet je ook gelijkgestemden. Iedereen z'n achtergrond verschilt, maar je zit er met dezelfde vragen en hetzelfde doel.

Gelijkgestemden

Doordat je de module in een groep doet en niet via e-learning bijvoorbeeld, ontmoet je ook gelijkgestemden. Iedereen z’n achtergrond verschilt, maar je zit er met dezelfde vragen en hetzelfde doel.

Arja Roozemond Trainer masterclass 'HSP & Hoogbegaafd'

Arja is expert op het gebied van hoogbegaafdheid. Ze heeft heel veel kennis en ervaring opgedaan in haar werkende leven tot nu toe en blijft dat dagelijks aanvullen. Als trainer van onder andere deze masterclass zet ze alles in om je mee te nemen in de wereld van de hoogbegaafdheid op een praktische manier met humor en veel ervaren. 

Arja’s werkzame leven begon in de reguliere gezondheidszorg, waar ze achtereenvolgens in de verpleegkunde, de verloskunde, het onderwijs en weer in de verloskunde werkte.

Arja: “Deze jaren waren buitengewoon leerzaam op allerlei terreinen. Ik ontwikkelde kennis en ervaring op het gebied van gezondheid en ziekte en vooral ook op het terrein van zwanger zijn en bevallen. Behalve dat heb ik altijd met veel plezier gewerkt in verschillende ziekenhuizen en opleidingsinstituten.

Toch bleef er altijd een sluimerend verlangen om mijn aandachtsgebied te verbreden, met name naar het veld van het psychologisch functioneren en alles wat daarmee samenhangt. Ook de levensbeschouwelijke kant van ons mens-zijn intrigeerde me bijzonder.

In 2001 besloot ik dan ook om het roer om te gooien. Ik begon mijn nieuwe tocht bij de School voor Zijnsoriëntatie in Utrecht. Daar volgde ik een zesjarige combinatie van persoonlijke ontwikkeling en opleiding tot psychosociaal therapeut. Vanaf 2004 startte ik mijn eigen praktijk.”

In het bedrijf RVDG werkt ze samen met haar man Cor (managementcoach). Ze begeleidt dagelijks volwassenen in hooggevoeligheid en/of hoogbegaafdheid. Daarnaast biedt RVDG relatiebegeleiding in gesprekken met Cor en Arja samen.

Bij Hooggevoelig heel gewoon is ze trainer en POP-begeleider in de opleidingen tot HSP-coach en tot hooggevoeligheidsdeskundige en bij deze masterclass HSP & Hoogbegaafd.

Kies hier jouw training Kies welke datum en locatie goed bij jou past!

Geen evenementen gevonden!

Praktische informatie & veelgestelde vragen

Op locatie 1 middag 

€ 195,- btw vrij all-in

Certificaat

Op locatie

Praktische informatie

Over de inhoud van deze masterclass module

Over de locatie

Over de vereisten

Over deze masterclass module

Een andere vraag? Je bent van harte welkom!

Contact-hooggevoelig-heel-gewoon

Neem contact op

Twijfel je nog om mee te doen?

Vul het formulier in en we nemen binnen twee werkdagen contact met je op. 

    Pin It on Pinterest