fbpx

Studiebijeenkomst Hooggevoeligheid in het onderwijs

studiebijeenkomst-hooggevoeligheid-onderwijsStudiebijeenkomst ‘hooggevoeligheid in het onderwijs’ maakt hooggevoeligheid gewoon, herkenbaar en toepasbaar in het onderwijs. Voor alle leerkrachten en intern begeleiders. Deze bijeenkomst gaat door het hele land. Het is succesvol omdat het gegeven wordt door trainers die al jaren in het onderwijs werken, als leerkracht en intern begeleider. Ze hebben nu hun eigen praktijken. Ze sluiten dus goed aan, bieden tips uit eigen ervaring én reiken methodes aan waar je meteen mee kunt werken. 

Het doel is om tijdens de studiebijeenkomst met verschillende methoden en modellen te leren werken, zodat je dit direct toe kunt passen in de praktijk. Onder begeleiding van de trainer die een pedagogische achtergrond en ervaring in het onderwijs heeft, diep je tijdens de studiebijeenkomst uit wat je in de praktijk ziet bij hooggevoelige kinderen. Ook ga je bezig met wat ze nodig hebben en wat je kunt bieden. Je maakt kennis met twee methoden die ontwikkeld zijn door Hooggevoelig heel gewoon, namelijk Otto de Octopus en Buitengewoon Mezelf Spel.

Opbrengst
  • Leerkrachten en intern begeleiders kunnen hooggevoeligheid herkennen en erkennen
  • Leerkrachten en intern begeleiders hebben vaardigheden en methodes om hooggevoeligheid praktisch te benaderen.
  • Na het volgen van de studiebijeenkomst ontvangen leerkrachten een certificaat.
  • De studiebijeenkomst Hooggevoeligheid in het onderwijs is opgenomen bij registerleraar.nl, er zijn 6 RU toegekend.
  • Met het unieke activiteitnummer op het certificaat kunnen leraren de activiteit aan hun registerdossier toevoegen.
  • Je kunt de methodes Otto de Octopus (handpop en handleiding) en het Buitengewoon Mezelf Spel voordelig in huis halen
  • Lea en/of Judith komen naar jouw school toe, dus het scheelt reistijd en locatie kosten
  • De studiebijeenkomst bestaat uit 4 uur, die meestal verdeeld worden over 2 ochtenden of middagen. Dit is dus heel goed in te passen zonder dat het veel tijd kost.

flyer-studiebijeenkomst-downloaden

Kosten
  • Groepen tot 20 personen betalen € 895,00 (geen btw) voor deze training. Hiervoor komt één van de trainers en is één Otto handpop met handleiding voor Professionals en een Buitengewoon mezelf-spel met handleiding inbegrepen.
  • Groepen vanaf 21 personen betalen € 1.790,00 (geen btw) voor deze training. Hiervoor komen twee trainers en zijn twee Otto handpoppen met handleiding en twee Buitengewoon mezelf-spellen met handleiding inbegrepen.

Het is tijd dat hooggevoeligheid gewoon wordt in het onderwijs. Niet lastig, vaag of juist iets speciaals, maar gewoon en een talent. Door met de wetenschappelijke kennis als basis te begrijpen wat er gebeurt, kun je ook gefundeerd aan de slag met de methodes en andere praktische tips en handvatten. Doordat de studiebijeenkomst gegeven wordt door mensen voor wie het onderwijs zo bekend is, sluiten ze moeiteloos aan. Daardoor wordt het geen saaie bijeenkomst maar een inspirerende middag.

Deze afbeeldingen zijn afkomstig van de website www.begeleidenmetgevoel.nl van Lea.


Lea-hendriks-hooggevoelig-heel-gewoonTrainer Lea Hendriks

Lea Hendriks werkt al 25 jaar in het onderwijs, eerst als leerkracht, daarna als intern begeleider en nu als ambulant begeleider. Ze volgde de opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige, werd ondernemer en coacht en traint vanuit haar praktijk Begeleiden met Gevoel. Lea traint ook bij Hooggevoelig heel gewoon, in onder andere de dagtraining ‘Praktijkgericht werken met hooggevoeligheid’ en de kindermodule ‘Werken met hooggevoelige kinderen’. Ze zet al haar passie in om hooggevoeligheid gewoon te maken in het onderwijs.

Lees hier de blog waarin Lea vertelt over zichzelf, hoe het ontwikkelen van de bijeenkomst ging en hoe het is om die te geven >>


Judith Ann Peters Hooggevoelig heel gewoonTrainer Judith Peters

Judith Peters werkt ook al tientallen jaren in het onderwijs, heeft verschillende soorten basisscholen gezien en is ook in het buitenland werkzaam geweest in het onderwijs. Ze is in Portugal een tijdje schooldirecteur geweest en reisde toch weer terug naar Nederland. De was bij de oprichting van Hooggevoelig heel gewoon betrokken, haar pad liep daarna anders en nu is ze weer terug. Ze heeft de opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige gedaan en is nu trainer in de kindermodule ‘Werken met hooggevoelige kinderen’ en geeft studiebijeenkomsten door het hele land.

Lees hier de blog waarin Judith vertelt over zichzelf en haar ervaringen >> 


Contact

registerleraar-studiebijeenkomst-hooggevoelig-heel-gewoonBen je geinteresseerd in deze studiebijeenkomst en wil je meer weten over de mogelijkheden? Vul het formulier hieronder in en wij nemen contact met je op.

Wist je dat deze training door registerleraar geaccrediteerd is? Boek deze bijeenkomst nu, dan heb je ook meteen punten van registerleraar! Mooi meegenomen.

Vul hieronder je naam en emailadres in en ze nemen contact met je op.

Voornaam en achternaam

e-mailadres

Heb je nog iets te vragen of toe te voegen? Vul dat hieronder in:

Ik heb de Privacyverklaring gelezen en geef toestemming voor de verwerking van mijn gegevens.

Methodes uitgelicht
Methode: Buitengewoon Mezelf Spel

Het Buitengewoon mezelf spel is voor kinderen van zeven tot tien jaar om zichzelf op een positieve en praktische wijze te leren kennen door middel van psycho-educatie en creativiteit. Het is bedoeld om de ik-ontwikkeling te versterken. Voor alle kinderen is dit van belang, en in het speciaal voor (hoog)gevoelige kinderen. Dit is een kaartspel met een bijbehorende handleiding, die goed te gebruiken is met een groep kinderen, maar ook individueel. Geschikt voor op school voor leerkrachten en interne begeleiders en in praktijken van orthopedagogen, kindercoaches, kindertherapeuten.

Bekijk hier het Buitengewoon Mezelf Spel >> 

Methode: Otto de Octopus handpop & handleiding professionals

Otto de octopus is de handpop om kinderen te ondersteunen bij de ontwikkeling van gevoel en ik-ontwikkeling. Otto kan bijvoorbeeld in gesprek gaan met het kind over gevoel, meningen, wat hij/zij wel en niet leuk vindt, wat hij/zij wil, etc. Ook kan Otto samen met het kind oefeningen en opdrachten doen. De bijbehorende handleiding is speciaal geschreven om te gebruiken voor professionals die werken met kinderen.

Bekijk hier de Otto de Octopus handpop en handleiding voor professionals >>

Pin It on Pinterest