Subsidie & financiering

subisdies-financiering-opleiding-hooggevoeligheelgewoonJe wilt een opleiding doen of training doen, maar dat kost toch altijd wel wat geld. Soms moet je dan kiezen omdat het niet allemaal kan, of stel je het uit omdat het nu financieel niet haalbaar is. Dat is natuurlijk jammer als het gaat om je eigen ontwikkeling en/of kennis en ervaring die je meteen in je werk in kan zetten. Want ook dat is belangrijk.

We snappen goed dat geld soms beperkt in wat je zou willen en denken daarom graag met je mee. Er zijn namelijk veel subsidies en financieringsmogelijkheden, maar het is niet altijd even duidelijk. We verdiepen ons er in, zoeken het voor je uit en kijken mee. Hieronder verzamelen we de mogelijkheden die we tot nu toe gevonden hebben. Dit zal regelmatig uitbreiden.


Financieringsmogelijkheden


#1 Betalen in termijnen

Nog los van wat voor subisidie en vergoeding je kunt krijgen als je een training bij ons volgt is het goed om te weten dat je altijd kunt betalen in termijnen. Veel mensen kiezen voor 3 of 5 termijnen als ze bijvoorbeeld de Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige kunt doen. Andere mensen kiezen voor een betaling per maand. Je kunt dit zelf bepalen, als je het maar even met ons afstemt. Bij je inschrijving kun je dat als opmerking aangeven. Wil je het graag van te voren afgesproken hebben, dat kan natuurlijk ook! Mail even naar info@hooggevoeligheelgewoon.nl of bel naar 0570 – 643 053 tijdens kantooruren.


#2 Belastingdienst aftrekpost: Studiekosten en andere scholingsuitgaven

belastingdienst-aftrekpost-studiekosten-hooggevoelig-heel-gewoon-opleidingsinstituutVoor al ons opleidingaanbod geldt dat je de kosten kunt aftrekken. De eis daarvoor is dat je volwassen bent en dat de opleiding gericht is op je (toekomstig) beroep. Bekijk meer informatie over deze aftrekpost studiekosten en andere scholingsuitgaven bij de Belastingdienst >>  

Hoe werkt dat? Je telt alle studiekosten bij elkaar op, dus het geld voor de opleiding of training die je kiest en ook bijvoorbeeld boeken die je daarvoor aanschaft. Van dat totaalbedrag moet je de drempel aftrekken van € 250,- euro. Het bedrag dat overblijft kun je als aftrekpost opgeven als je je belastingaangifte doet. Bekijk meer informatie over de berekening van de aftrekpost studiekosten en andere scholingsuitgaven bij de Belastingdienst >> 


Subsidiemogelijkheden

De subsidiemogelijkheden verschillen per provincie. We beschrijven ze hieronder per provincie. Staat jouw provincie er (nog) niet bij? Dan zijn we er misschien mee bezig maar kijk en informeer zelf ook naar de mogelijkheden. Stem met ons af en we zorgen dat die mogelijkheid hier ook komt staan. Tip ons op subsidies die hier nog niet staan! Neem contact met ons op via info@hooggevoeligheelgewoon.nl of bel naar 0570 – 643 053 tijdens kantooruren.


#1 Subsidiemogelijkheid provincie Overijssel: scholingsvoucher

subisidie-scholing-opleiding-provincie-overijssel-hooggevoeligheelgewoonIn Overijssel is er voor iedere zelfstandige ondernemer* de mogelijkheid om € 1000,- subsidie te krijgen als je je inschrijft voor trainingen met een minimaal totaalbedrag van € 1.500,-. Je hoeft dan dus maar  € 500,- zelf te betalen!

Het mooie van deze subsidie is dat je mag stapelen, dus je hoeft niet één opleiding van minstens € 1.500,- te doen, maar je kan ook een aantal trainingen kiezen en bij elkaar optellen.

Wat zijn de eisen?

  • Dat je zelfstandig ondernemer bent, en minstens 2 jaar ingeschreven bent bij de Kamer van Koophandel. Ook een freelancer, een vof, een cv, een maatschap of een eenmanszaak komen in aanmerking.
  • Dat je in het jaar 2014, 2015 óf 2016 een winst had van onder de € 34.500,-. Let op, het gaat hier om winst, niet om omzet. Omzet is vaak hoger omdat je daar nog kosten afhaalt. Winst onder € 34.500,- is voor veel mensen een haalbare eis.
  • Belangrijk: je moet binnen 14 dagen nadat de scholing is gestart de subsidie aanvragen. Dus schrijf je bij ons in en dien ook meteen een verzoek in voor de subsidie.
  • * Bekijk voor meer eisen én aanvragen de website met informatie over scholingsvouchers bij gemeente Overijssel >>

Meer informatie, een opleidingsplan samenstellen of even sparren? Mail naar info@hooggevoeligheelgewoon.nl of bel naar 0570 – 643 053 tijdens kantooruren.

Kijk ook hier naar de voorbeelden van hoe je de scholingsvoucher kunt besteden >>

 

Pin It on Pinterest