fbpx Skip to content
duurzame-inzetbaarheid-opleiding-hooggevoeligheelgewoon

Vraag support & investering versterk je eigen duurzame inzetbaarheid

Je kunt altijd kijken of het bestuur, de stichting, organisatie of MT waarvoor je werkt de training of opleiding wil bekostigen. Veel scholingsactiviteiten worden namelijk vergoed, dat merken we dagelijks in de praktijk. Een groot deel van de aanmeldingen kunnen gefactureerd worden bij de organisatie waar de deelnemer werkt. Scholing omvat alle activiteiten die worden verricht in het kader van deskundigheidsbevordering en vergroting van de inzetbaarheid van het personeel.

Scholing (bij, voor of na) Is gericht op individu of het team

– het individu; hierbij gaat het om het verbeteren van het functioneren of het breder inzetbaar maken van de medewerker. Dit kun je zelf aanvragen als het om jezelf gaat, je kunt het ook als leidinggevende aanreiken aan je medewerker als je kansen ziet in de verbetering of bredere inzetbaarheid.

– het team, of een deel van het team; ontwikkeling vormt hierbij de drijfveer voor de scholingsactiviteiten. Je kunt zelf als teamlid initiatief nemen, je kunt ook als team een aanvraag doen of juist als leidinggevende een aanvraag doen voor je team.

Nu inschrijven = extra voordelig! Bespaar € 200,-

Overweeg je de opleiding? Dan is het nú tijd om te accelereren. Je kunt deze subsidie namelijk combineren met een besparing! Schrijf je je vóór 31 december 2019 in voor de Opleiding tot Hooggevoeligheidsdeskundige, dan betaal je de prijs van 2019, namelijk € 2.685,-. Wacht je nog en schrijf je je in ná 1 januari 2020, dan betaal je € 2.885,-. In dit geval is wachten en pas dán een goed voornemen hebben en de opleiding starten niet lonend. Voorbereiden en nu kiezen voor je ontwikkeling in het nieuwe jaar wél. Kun je die € 200,- mooi besteden aan kerstcadeaus, een dagje weg of een lekker kerstdiner. 

Volledige vergoeding door werkgevers

Veel besturen/stichtingen/organisaties/MT kennen een terugbetalingsregeling waardoor de volledige kosten van de scholing voor rekening komen van de werkgever. Daarbij worden vaak individuele afspraken tussen werkgever en werknemer schriftelijk vastgelegd. Voor de werkgever kan het gunstig zijn om de scholingskosten te declareren, als kosten op te voeren en het daarom juist in één keer voor een bepaalde datum óf in termijnen te betalen. Dit wordt in onze praktijk vaak gedaan op verschillende manieren, dus daarin kunnen we altijd meedenken in wat handig is.

HOOGGEVOELIGHEIDSDESKUNDIGEN2019

Opleidingsbudget door werkgevers

Werk je in het onderwijs en vraag je een vergoeding voor training of scholing aan bij de stichting? Bedenk dan dat het scholingsbudget wordt ingezet voor opleidingen voor management, voor specifieke schooltaken (bijvoorbeeld ICT/Intern Begeleiders) en voor individuele opleidingen om functioneren of kwaliteit te verbeteren en te bevorderen. Neem dit mee in je aanvraag.

Tips bij aanvraag

Bij een aanvraag is het vaak gewenst om de volgende informatie te geven:

(1) omschrijving/inhoud/programma opleiding, toegevoegde waarde die je levert ná de training/opleiding,

(2) aantal personen (met name bij incompany training),

(3) start en duur training/opleiding en

(4) kosten.

Deze informatie staat grotendeels wel bij de verschillende trainingen en opleidingen genoemd. Wil je er graag één brochure van ontvangen of aanvullende informatie, kijk dan bij de opleidingsgids. Je bekijkt deze gemakkelijk digitaal én we sturen het gratis naar je toe. 

Pin It on Pinterest