“Wat ik gaaf vond tijdens deze training is dat mensen met elkaar gingen onderzoeken wat hooggevoeligheid voor hen betekent.”
We vragen deelnemers aan onze trainingen en opleidingen altijd hoe ze het ervaren. Zo houden we vinger aan de pols en verbeteren we continu de kwaliteit waar mogelijk. Maar hoe zit het met onze trainers? Vandaag kruipen we in de huid van trainer Jeroen die ons meeneemt in de dagtraining ‘Praktijkgericht werken met hooggevoeligheid’.
Hoe heb je de groep ervaren bij de start van de training?
“Vol verwachting en nieuwsgierig naar de inhoud van de training! Er waren zowel mensen die vanuit hun professie te maken hebben met hooggevoeligheid als mensen die hun eigen hooggevoeligheid kwamen ontdekken. Mooi om te zien dat bij de kennismaking al veel gedeeld werd, waarbij men geïnteresseerd en respectvol met elkaar omging. Kortom, meteen een open en veilige sfeer in de groep.”
Met welke verwachtingen kwamen mensen naar de training?
“De mensen in deze groep wilden bijvoorbeeld graag (h)erkennen wat hooggevoeligheid nu eigenlijk is voor henzelf en waar Hooggevoelig heel gewoon voor staat. Een ander had als doel om meer kennis en feiten te verzamelen en steviger in de schoenen te staan wat betreft omgaan met hooggevoeligheid, bij henzelf of bijvoorbeeld bij een zoon/dochter. Een aantal deelnemers was op zoek naar praktische tips om toe te passen in het werkend leven. Aan het eind van de training kreeg ik onder meer terug dat mensen nu beter inzicht hadden in thema’s als eigen hooggevoeligheid, me-time en down-time en aandacht voor de eigen binnenwereld in plaats van de buitenwereld. Ook was er veel ruimte voor de ‘talentkant’ van hooggevoeligheid.”
“Iedereen heeft wel antwoorden gevonden die hun persoonlijke of professionele ontwikkeling verder helpen.”
Wat viel jou op tijdens de training?
“Wat ik gaaf vond tijdens deze training is dat mensen met elkaar gingen onderzoeken wat hooggevoeligheid voor hen betekent. Ik merkte dat deze groep open en persoonlijk in het onderzoek naar hooggevoeligheid durfde te stappen. Zo heeft iedereen wel antwoorden gevonden die hun persoonlijke of professionele ontwikkeling verder helpen. De oefening die het meeste impact had waas het maken van een moodboard. Daarbij geven de deelnemers aan het eind van de dag in een tekening aan wat hooggevoeligheid voor hen betekent. Het delen hiervan vraagt de nodige kwetsbaarheid en zorgde voor een emotioneel moment van verbinding in de groep. Door de talenten van HG meer aandacht te geven ligt de focus op een positief zelfbeeld waarin ze anders mogen zijn. Zo groeide zichtbaar het zelfvertrouwen van de deelnemers.”
Welke reacties kreeg je op de training?
“Deze groep kon zich heel snel voor elkaar openen en hebben daarmee flinke stappen gezet in het serieus nemen van (hun eigen) hooggevoeligheid. Ik vond het mooi om te zien dat twee deelnemers heel duidelijk hadden dat ze hun eigen gevoel mogen volgen en ruimte mogen innemen. De deelnemers gaven aan blij te zijn met deze dag. In mijn beleving gingen mensen naar huis met nieuwe kennis, een gevoel van dankbaarheid en positieve energie! Eén deelnemer heeft zich zelfs meteen opgegeven voor de Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige.”
“Mijn wens is om nog veel vaker dit soort dagen te kunnen verzorgen.”
Hoe voelde jij je na deze training?
“Mijn gevoel na deze training was top! Heel voldaan. Mijn wens is om veel vaker van dit soort dagen te kunnen verzorgen. Daarbij wil ik mezelf nog beter ontwikkelen in mijn optimale balans tussen theorie (dia’s in een powerpoint-presentatie) en praktijk (oefeningen).”
Nieuwsgierig naar de dagtraining bij Jeroen?
Tijdens deze dag staat het (h)erkennen en praktisch benaderen van hooggevoeligheid centraal. Je leert begrijpen wát er gebeurt en we maken het direct praktisch door het bespreken van casuïstiek en het doen van oefeningen. Al met al levert deze dag een nieuwe kijk en praktische handvatten op voor iedereen die te maken heeft met gevoelige mensen.
Klik hier voor meer informatie en aanmelden >>