fbpx

UWV Werkfit

Ben je hooggevoelig, heb je een arbeidsongeschiktheidsuitkering (WIA/Wajong) of een ziektewetuitkering via UWV en heb je hulp nodig om op een prettige manier te kunnen werken met jouw eigenschap? Dan vind je op deze pagina alle informatie die je nodig hebt. Wil je graag Werkfit-coach worden of ben je al aangesloten als coach? Klik dan hier.

UWV werkfit - werken met hooggevoeligheid

Download de UWV Werkfit gids >>

 


Wat is Werkfit maken?

Werkfit maken is een re-integratietraject, waarmee jij je positie op de arbeidsmarkt kunt verstevigen.


Waardoor vallen hooggevoelige mensen vaak uit?

 • Burn-out
 • Bore-out (hooggevoelige en hoogbegaafde mensen)
 • Depressie
 • Onbegrepen psychische en somatische klachten
 • CVS
 • Fybromyalgie


Wanneer kies jij voor een Werkfit-traject via Hooggevoelig heel gewoon?

 • Je hebt een ZW-of WGA-, WAO-, WAJONG- of WAZ-uitkering. Flexwerkers en mensen, die tijdens hun WW-uitkering arbeidsongeschikt worden, kunnen ook een ZW-uitkering via UWV krijgen en onder de Werkfit-regeling vallen.
 • Je weet of je vermoedt dat je hooggevoelig bent en je wilt graag leren hoe je het talent daarvan kunt gebruiken en de last ervan vermindert.
 • Je wilt door een gespecialiseerde coach begeleid worden in een maatwerktraject.
 • En je wilt een werkplek vinden, die echt bij jou past.


Waarmee ga je aan de slag?

 • Het versterken van je werknemersvaardigheden
 • Het verbeteren van je persoonlijke effectiviteit
 • Je arbeidsmarktpositie in beeld brengen

Onze ervaring is dat hooggevoelige mensen met name bezig gaan met het verbeteren van hun persoonlijke effectiviteit. Zodra je jezelf beter begrijpt en je eigen richting kunt bepalen, volgen de andere stappen als vanzelf. Wat je daarin nodig hebt, wordt uiteraard meegenomen in het traject.


Meer weten of aanmelden?

Kijk alvast in ons overzicht of er een UWV-Werkfit Coach bij jou in de buurt zit.

Aanmelden UWV Werkfit
Omschrijf kort waar je tegenaan loopt. Lukt dat nog niet, dan kan je dit veld leeg laten.

 

Over ons partnerschap met het UWV

Het UWV stelt dat mensen op hun best zijn als ze met werk kunnen deelnemen aan de maatschappij. De maatschappij functioneert op haar beurt het best als zoveel mogelijk mensen er met werk aan deelnemen. Het UWV ziet het als haar missie om, samen met haar partners, verschil te maken door werken voor mensen te bevorderen.

Daarbij biedt het UWV graag nieuw perspectief om werken en deelname aan de maatschappij te bevorderen. Dat nieuwe perspectief is in ons geval de impact die hooggevoeligheid kan hebben op je werk. Op het soort werk dat je leuk vindt, een werkplek die bij je past en een cultuur waar jij je prettig voelt. Als we hooggevoeligheid maatschappij breed (weer) gewoon willen maken, is de werkvloer één van de belangrijkste plekken om hier aandacht voor te vragen.

Hooggevoelig en middenin de maatschappij

Vergis je niet, we willen hooggevoeligheid niet ‘branden’ als iets heel speciaals. Hooggevoelige mensen zijn niet gebaat bij uitsluiting of uitzonderingen, het is juist belangrijk dat zij mét hun eigenschap middenin de maatschappij kunnen staan. Onze verbinding met het UWV symboliseert dat. We geloven wel dat ieder hooggevoelig mens mooie talenten bij zich draagt en een unieke bijdrage kan leveren in zijn/haar werk.

Daarom is het zo belangrijk dat we deze mensen ‘werkfit’ maken. Dat is niet altijd makkelijk. Zeker als je je járen niet werkfit hebt gevoeld. Een persoonlijke ontwikkelingsreis is hard werken en investeren. Dat doen we samen het met UWV. Wij zijn ook als opleidingsinstituut aan het UWV verbonden, zodat professionals bij ons trainingen en opleidingen over hooggevoeligheid kunnen volgen.

Begripvolle ondersteuning zonder zweverig gedoe

We zijn ontzettend trots dat we als opleidingsinstituut en als netwerk van deskundigen samen met het UWV zoveel mensen mogen ondersteunen. Hooggevoelig heel gewoon is de eerste en enige organisatie die op het gebied van hooggevoeligheid partner is van het UWV. Dat is voor ons een fantastische kans om onze kennis over hooggevoeligheid, de wetenschappelijke achtergrond, de praktische kennis, methodes en tools (et cetera) te mogen delen. Zonder vaag of zweverig te zijn. We geloven namelijk in praktische toepasbaarheid, vertaling naar de dagelijkse praktijk en zélf ervaren.

Dit alles bieden we in verschillende vormen aan. In groepen, één op één, online. En altijd op je eigen tempo, met een combinatie van visueel, cognitief en ervaringsgericht leren. Ons DNA, waarin al het bovenstaande is ondergebracht, sluit naadloos aan bij de visie van het UWV op werk, re-integratie en participatie.

 

Pin It on Pinterest