fbpx

Hooggevoelig-heel-gewoon

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Voor jezelf

Je wilt leren overprikkeling en stressklachten voorkomen en je sensitieve talent ontdekken en inzetten.

Bekijk coaching via landelijk dekkend netwerk óf ga direct zelf online aan de slag met een programma.

‘HSP introductie’

Videotraining van 1 uur in onze online app

Videotraining van een uur waarin je hoort wat hooggevoeligheid is, wat bekend is in de wetenschap en hoe het werkt. Eva Pama-van ‘t Zand (psycholoog MSc) vertelt over de talenten, uitdagingen en wat je praktisch kunt doen. Ook krijg je aanknopingspunten voor vervolg, wat je rol ook is. Je kijkt deze video als je zelf hooggevoeligheid herkent, als je werkt met hooggevoelige mensen (HSP) of het herkent in je bedrijf.

 
 
HSP-introductie-hooggevoeligheid

‘van Overprikkeling naar Veerkracht’

Online programma

Na dit programma voel je je veel vaker veerkrachtig dan overprikkeld. Wanneer je merkt dat je spanning opbouwt en op weg bent naar overprikkeling, herken je dit veel eerder dan voorheen. Je weet dan wat je kunt doen om de neerwaartse spiraal te doorbreken en voorkomt overprikkeling. Je hebt constructief gebouwd aan je veerkracht en dat merk je dagelijks aan meer ontspanning en rust in jezelf.

Copy of Copy of Mock-up van Overprikkeling naar Veerkracht

Coaching bij hooggevoeligheid

Als je ergens tegenaan loopt, even niet verder komt of wilt uitvogelen hoe je hooggevoeligheid voor je kan werken, in plaats van tegen je, dan is het prettig om dat met iemand door te werken. Een coach kan je daar bij helpen. We horen vaak dat als je jaren je hooggevoeligheid niet hebt kunnen duiden, en nu ontdekt dat je Hooggevoelig bent, het overweldigend kan zijn. Of dat mensen klachten ontwikkelen waar hooggevoeligheid aan ten grondslag ligt, zoals hoofdpijn, buikpijn, vermoeidheid. Het is vaak prettig om het tegen iemand aan te kunnen houden die wat verder van je af staat dan je omgeving.

achtergrond coaching

Waarom coaching bij Hooggevoelig heel gewoon?

Wij vinden het belangrijk om hooggevoelige mensen te ondersteunen zodat de last ervan afneemt, en deze eigenschap kan ontwikkelen tot een kracht, een kwaliteit. Wanneer je hooggevoeligheid of hoogsensitiviteit voornamelijk als last ervaart is het misschien haast niet denkbaar dat het ook positief kan zijn. Toch blijkt in de praktijk vaak dat wanneer het uitzichtloos is, en er een lichtpuntje verschijnt, de hooggevoelige zich al snel kan optrekken daaraan en de kracht tot bloei komt. Er zijn vaak niet veel gesprekken voor nodig.

In het verleden hebben veel van ons ook wel een coach opgezocht om te spiegelen, te reflecteren. En nog steeds doen we dat in de dagelijkse praktijk bij elkaar. We vinden congruentie belangrijk, dus wanneer er iets speelt bijvoorbeeld als iemand niet lekker in z’n vel zit, bespreken we dat. Het is toch voelbaar, dus dan kan het beter op tafel komen. Het is heel waardevol om op deze manier samen te werken, en dagelijks de toegevoegde waarde van het kunnen spiegelen en even tegen elkaar aanhouden ervaren.

Daarom nodigen we jou graag uit om te komen als je ergens mee zit, als iets niet lekker loopt of als je graag wil dat iemand meekijkt. Een eerste gesprek met een coach is zo afgesproken, en daarna zie je wel weer verder. Het moet ook goed voelen, een klik zijn om wat toe te voegen. Ga het ervaren en kijk wat het jou kan brengen.

Waar en welke coach?

Ben je op zoek naar een coach die jou verder kan helpen? Gebruik onze coach-zoeker om jouw ideale coach te vinden.

Pin It on Pinterest