fbpx Skip to content
logo-hghg-blauw
my-sental-platform
mysental

Meer resultaten

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in pages
Search in posts
Menu

Hooggevoelige kinderen thuis

Het webinar van 9 april 2020 terugkijken

Hooggevoelige kinderen thuis: help!

Ontploffingen, driftbuien, huilen, overprikkeling, mopperen.. de orde van de dag. Je voelt je de hele tijd een politieagent en bent dat zat. Spuugzat. Hoe doorbreek je deze cirkel? Hoe verander je de wisselwerking? 

Je bent al een aantal weken thuis met de kinderen en je loopt vast. Je zit nu 24 uur per dag bij elkaar op de lip. Wennen aan de nieuwe situatie lukt maar niet en de realiteit is ook dat het nog wel even zo blijft. Het is tijd voor hulp. Want je hoeft dit niet alleen te doen. En het is echt mogelijk om wat te veranderen, de cirkel te doorbreken. Nee het vraagt niet heel veel, en je hoeft niet allerlei dure gadgets te kopen. Hoe wel?

Met praktische tips en tools. Aan de slag. Handvatten hebben, juist voor het moment dat de emmer overloopt. Juist als de driftbui goed op gang komt. Juist dan wil je iets doen om de uitkomst te veranderen. Daar gaan we je bij helpen!

Herken je dit?

Je voelt je politieagent, bemiddelaar, onderhandelaar en verkoper tegelijk..

Ruzie, elkaar in de haren vliegen, eindeloze discussies

Je voelt je politieagent, bemiddelaar, onderhandelaar en verkoper tegelijk..
Alsof je in een emotie achtbaan zit en alles heftig is, uitvergroot. Héél boos, verdrietig, huilen, driftig..

Huilen, boos, verdrietig..

Alsof je in een emotie achtbaan zit en alles heftig is, uitvergroot. Héél boos, verdrietig, huilen, driftig..
Een scherm is het enige wat ze willen en waar je ze maar met moeite vanaf krijgt

Huiswerk, naar buiten, klusje? Liever op de ipad!

Een scherm is het enige wat ze willen en waar je ze maar met moeite vanaf krijgt

Hoe zou het zijn als je ..

Je kunt de negatieve sfeer van mopperen, discussies en politieagent spelen doorbreken en een positieve sfeer creëren

De cirkel kunt doorbreken

Je kunt de negatieve sfeer van mopperen, discussies en politieagent spelen doorbreken en een positieve sfeer creëren
Je ziet welke behoefte er onder de (uitvergrootte) emoties zit en door te weten wat je daarmee kunt komt de emotie achtbaan tot rust

Goed om kan gaan met emoties

Je ziet welke behoefte er onder de (uitvergrootte) emoties zit en door te weten wat je daarmee kunt komt de emotie achtbaan tot rust
Je hebt manieren om op een ontspannen manier balans aan te brengen in schermtijd en andere activiteiten

Balans in schermtijd

Je hebt manieren om op een ontspannen manier balans aan te brengen in schermtijd en andere activiteiten

Aantekeningen document downloaden

Download hier gemakkelijk het aantekeningen document om alles kunt opschrijven van wat je hoort, interessant vindt en wilt uitproberen aan praktische tips en tools!

Het héle webinar, geen verkorte versie

Het héle webinar kijk je hier terug, ja ook met inleiding en de afsluiting. Geen geknip, geplak of een halve opname waardoor je minder ziet dan wanneer je het live had bijgewoond. Je ziet hier het héle webinar.

Écht direct aan de slag, niet pás als je iets koopt

Veel praktische tips en tools, waarmee je écht direct aan de slag kunt. Het is geen verkapt verkoop webinar of zoiets. Je hoeft niet de helft van de tijd te luisteren naar een verkooppraatje. Nee. Je krijgt van ons gewoon inhoud, tips, antwoorden. Wil je meer, dat kan en daar kunnen we je ook mee helpen. Maar dit webinar kijk je helemaal gratis en het blijft ook beschikbaar. 

Bekijk hier het webinar

De opname start direct als je op de play button klikt 

Veel kijk & luisterplezier!

Door wie..

Lea Hendriks Hooggevoeligheidsdeskundige, trainer

Mijn naam is Lea Hendriks en ik ben meer dan 25 jaar werkzaam in het basisonderwijs. Begonnen als groepsleerkracht, Intern Begeleider en nu als Ambulant Begeleider. Enkele jaren geleden heb ik me gespecialiseerd in hooggevoeligheid. Door de opleiding tot hooggevoeligheids-deskundige bij Hooggevoelig heel gewoon.

Ik heb in al die jaren veel kinderen gezien, begeleid en op weg geholpen. Ouders die met hun handen in het haar zitten kunnen helpen met simpele en praktische tips. Ik kijk graag naar praktische manieren die je zo toepast. Daar geloof ik in. Ik volg allerlei trainingen en doe kennis op. Dat combineer ik met elkaar en pak daar de elementen uit die voor jou en jouw vragen passen. Dat scheelt je een hoop uitzoekwerk, en ik doe dat graag! 

In het webinar ga ik aan de slag met je vragen en geef antwoorden en praktische tips en tools!

Lea werkt als ambulant begeleider, heeft haar eigen praktijk ‘Lea Hendriks’ en deed o.a. de Opleiding tot Hooggevoeligheidsdeskundige, NLP Practitioner, de training ‘Begrijp en Begeleid hoogsensitieve kinderen’ van Esther Bergsma en train-de-trainer SOS kinderen en emoties van Susan van Asten. Ze geeft trainingen voor Hooggevoelig heel gewoon en is regelmatig te vinden als spreker op congressen. 

Eva Pama-van 't Zand Psycholoog

Mijn naam is Eva Pama-van ‘t Zand, ik ben opgeleid tot psycholoog en werk al een aantal jaren bij Hooggevoelig heel gewoon. Bij ons thuis, met 2 jonge kinderen van 4 en 1 jaar oud, komen we hooggevoeligheid op allerlei manieren tegen. Ondertussen heb ik door de jaren heen veel kennis, tips en tools vergaard, waar ik in de huidige tijd graag uit put. Want iedere dag zijn er nieuwe uitdagingen met kleine kinderen 24/7 thuis en ook (allebei) veel thuis werken. Hoe doen we dat? Wat werkt wel en wat niet? Samen met Lea neem ik je daar graag in mee zodat we met elkaar uitwisselen. We horen graag waar je tegenaan loopt, waar je hulp bij kan gebruiken. We verzamelen en reiken tips, tools en manieren aan die kunnen helpen. Op naar meer rust in huis!

In het webinar ondersteun ik Lea en verzamel ik vragen, beantwoord ze (via de chat) en stuur door naar Lea. 

Eva begon bij Hooggevoelig heel gewoon toen het net opgericht was, en ze nog afstudeerde als (arbeids- en organisatie) psycholoog. Ze gaf samen met Wietse (trainer en haar vader) trainingen over hoogsensitiviteit, werkte aan de ontwikkeling van de opleiding en zette de (online) marketing op. Ondertussen heeft ze zich ontwikkeld tot commercieel strateeg en houdt ze zich bezig met marketing, strategie en productontwikkeling. 

Stel je vraag, neem contact op

    Ik heb de Privacyverklaring gelezen en geef toestemming voor de verwerking van mijn gegevens.

    Pin It on Pinterest