fbpx Skip to content

Hooggevoelig-heel-gewoon

Meer resultaten

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in pages
Search in posts
Menu

Training & coaching Met oog voor sensitief talent maken we samen het verschil

Verzuim & Hoogsensitiviteit

In NL hebben 1,3 miljoen werknemers last van burn-outklachten. Per werknemer zijn de verzuimkosten wegens werkstress €11.000,-. En dat is pas het begin. Want leiden deze klachten tot langdurig verzuim, dan lopen de kosten flink op. Logisch dat werkgevers hier hun handen vol aan hebben. Wat zien we over het hoofd? Hoogsensitiviteit.

info brochure

Wat is hoogsensitiviteit (en wat niet)?

 De eigenschap hoogsensitiviteit komt bij 20% van de mensen voor, is wetenschappelijk bewezen en onderbouwd. Je wordt geboren met deze eigenschap, wat maakt dat je centrale zenuwstelsel gevoeliger is. Dit betekent dat je meer prikkels waarneemt, én deze dieper verwerkt. Hoogsensitiviteit betekent in Nederland hetzelfde als hooggevoeligheid. De rijke belevingswereld is enerzijds een waardevol talent dat creativiteit, empathie en flexibiliteit met zich meebrengt. Echter vraagt het ook vaker rust, duidelijkheid en vaardigheden om je talent in te zetten.

Bij welke klachten?

De keerzijde van sensitief talent is dat het klachten kan geven. Met name als de nodige vaardigheden nog ontbreken. Vaak ontstaan klachten door het negeren van overprikkeling.

Zichtbaar (boven water): Denk aan stress- en spanningsklachten, overprikkeling, vermoeidheid, problemen met privé-werkbalans, stressklachten, burn-out, veel hersteltijd nodig hebben, energie- problemen, en ook fysieke klachten.

Onzichtbaar (onder water): Onbegrip bij werk- en sociale omgeving, je ‘anders’ voelen, eenzaamheid, ook al lijk je sociaal. Minder eigenwaarde en zelfvertrouwen, door veel aan te passen aan wat de omgeving wenst en vraagt. Herstellen in avond en weekend, geen ruimte voor ontspanning, op de werkvloer juist extra hard werken op kracht en uithoudingsvermogen. Als werkgever en collega zie je dit niet direct, maar is een belangrijk signaal. Relevant als onbenut potentieel Wist je dat een sensitief persoon 3x zoveel meer kans heeft op stressklachten? En wist je dat 1 op de 5 medewerkers beschikt over sensitief talent, maar dat vaak nog niet inzet óf op z’n tenen loopt en klachten ervaart? De moeite waard om aandacht aan te besteden. Wij helpen je daarbij. Niet alleen om klachten te verminderen. Maar vooral omdat sensitiviteit een onbenut potentieel kan zijn, wat juist als talent ingezet kan worden en kan toevoegen. Denk aan empathie, creativiteit, flexibiliteit, zorgzaamheid, oog voor detail, risico inschatting, recht- vaardigheid en nog veel meer. Dat laat je toch niet liggen?

Opleidingen

We staan bekend om onze unieke, ervaringsgerichte opleidingen waarin wetenschap en praktijk bij elkaar komen en professionals én HSP zelf de slag maken naar sensitief talent met kennis én vaardigheden. Alles is ingericht om náást je werk of dagelijks leven te doen, dus goed te combineren!

Basistraining Hoogsensitiviteit

In 1 dag alle relevante kennis over hoogsensitiviteit

Op locatie, inc. lunch
Praktische tips, tools en modellen
Wetenschap en praktijk
Leren door ervaren
395,-
1 dag
Wetenschap & praktisch

Hooggevoeligheidsdeskundige

Specialiseer binnen 7 maanden volledig in hooggevoeligheid als talent

Kennis vanuit wetenschap als fundament
Werkvormen letterlijk in de vingers krijgen
5 dagdelen op locatie + online leren
Incl. Persoonlijk ontwikkelplan
427,- p.m.
7 maanden
Specialisatie

HSP Coach

Basiscoach (1e jr) + HSP coach (2e jr) Omscholen of specialiseren terwijl je werkt!

Uniek in NL, erkend post-HBO diploma
10 dagen + 10 dagdelen training op locatie
Ervaringsgericht met basis in de wetenschap
Incl. Persoonlijk ontwikkelplan
450,- p.m.
22 maanden
Erkend diploma

Masterclasses

Verdieping & specialisatie op thema. Hoe meer je kiest, hoe voordeliger.

450,- p.m.195
1 of 2 dagdelen
Certificaat

Coaching

Ieder traject bij Hooggevoelig heel gewoon is maatwerk, omdat ieder (hoogsensitief) mens uniek is. Een ‘klik’ tussen medewerker en coach is daarbij de basis voor de slagingskans van het traject. Vanuit vertrouwen en veiligheid ontstaat de mogelijkheid uit de comfortzone te stappen, te ontdekken en de eigen regie (terug) te nemen.

Wat je van ons kan verwachten Geen wachttijden Face-to-face contact Binnen 3 werkdagen contact met medewerker Persoonlijke aandacht in al het contact Intakegesprek binnen 2 weken Landelijk dekkend netwerk van coaches Gespecialiseerde, ervaren en professionele coaches Gebruik van bewezen methodes en talentonderzoeken

Wat bieden wij?

 • Persoonlijke versterking
 • Loopbaancoaching
 • Re-integratie

Meer informatie lees je hier

 • Online programma’s
  • Overprikkeling
  • Rust v.s. stress
 • Boeken
 • Webinars (Veel verschillende onderwerpen i.c.m. hoogsensitiviteit)

Meer informatie op mysental.com

Wat helpt?

Actie die aansluit helpt. Het is belangrijk dat signalen worden opgepikt en zo snel mogelijk ondersteuning wordt ingezet die echt aansluit. Dit heeft invloed op het herstel en re-integratieproces. En dus op verzuimduur en -kosten. Met onze gerichte en deskundige begeleiding zorgen we ervoor dat medewerkers uit de negatieve spiraal van overprikkeling komen, zicht krijgen op hun talent en behoeftes en vaardigheden aanleren. Het doel is om zo snel mogelijk weer werkfit te zijn, mét hun sensitieve talent als toegevoegde waarde.

Wat je van ons kan verwachten

 • Geen wachttijden
 • Face-to-face contact
 • Binnen 3 werkdagen contact met medewerker
 • Persoonlijke aandacht in al het contact
 • Intakegesprek binnen 2 weken
 • Landelijk dekkend netwerk van coachesGespecialiseerde, ervaren en professionele coaches
 • Gebruik van bewezen methodes en talentonderzoeken

Contact?

  Ik heb de Privacyverklaring gelezen en geef toestemming voor de verwerking van mijn gegevens.

  Pin It on Pinterest